Eurooppa-toimiston juhlavuosi lähenee loppuaan. Nyt on aika tehdä lyhyt katsaus menneeseen syksyyn sekä myös tulevaan vuoteen.

Syyskausi on pitänyt toimiston väen kiireisenä. Syyskuussa järjestimme mm. kaksi edunvalvontatilaisuutta Euroopan parlamentissa niin Interreg-ohjelman alaisten merialueyhteistyöohjelmien jatkon (lue lisää) kuin Itämeren suojelun puolesta (lue lisää). Lokakuuta väritti puolestaan kolme isompaa tapahtumaa: kuun alussa muutimme uusiin tiloihin Nordic Houseen (lue lisää), olimme mukana järjestämässä kahta 6Aika-tilaisuutta European Week of Regions and Cities -viikolla (lue lisää), minkä lisäksi Turun seudun Blue Team vieraili Brysselissä tavaten eri EU-instituution vaikuttajia (lue lisää).

Marraskuussa juhlimme puolestaan Eurooppa-toimiston 20-vuotista taivalta järjestämällä Turun ja Varsinais-Suomen ilmasto- ja kiertotaloustyötä esittelevän tilaisuuden Brysselissä (lue lisää). Tilaisuus oli onnistunut ja se houkutteli paikalle yli 130 henkeä. Paikalla oli mm. komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, EU-instituutioiden edustajia, aluetoimistojen kollegoita sekä muuta kiinnostunutta väkeä. Turussa puolestaan juhlistettiin Eurooppa-toimistoa itsenäisyyspäivän kynnyksellä.

Näin vuoden lopulla katseet kääntyvät kuitenkin jo kohti ensi vuotta, joka on ehditty jo ristiä EU:n supervuodeksi. Tiedossa on niin Brexit, EU-parlamenttivaalit uusine meppeineen, uusi EU-komissio kuin myös Suomen puheenjohtajuuskausi neuvostossa (lue puheenjohtajuustrion ohjelmasta täältä). Samaan aikaan tulevan 2021–2027 EU-budjettikauden rahoitusohjelmista väännetään kiivaasti kättä parlamentin ja neuvoston välillä (lue lisää parlamentin joulukuun täysistuntoäänestyksistä täältä sekä aluekehitysvaliokunnan äänestyksestä Interreg-ohjelmista täältä). Pyrimme jatkossa seuraamaan aktiivisesti rahoitusohjelmien käsittelyä ja viestittämään näistä entistä paremmin kotimaan suuntaan.

Ensi vuonna haluamme tiivistää yhteistyötä tärkeimpien sidosryhmiemme kanssa Turun suunnalla, sillä yhdessä toimimalla saamme enemmän aikaan! Suunnitteilla on mm. EU-koulutusta sekä kiinteää yhteistyötä hanketoiminnan parissa. Myös viestinnän suhteen haluamme kehittää toimintaamme ja saattaa tärkeimmät EU-uutiset nopeasti eteenpäin Turun suuntaan.

Nyt on kuitenkin aika ladata akkuja. Toimisto lomailee 24.12. alkaen ja palaa takaisin 2.1.2019.

Rauhallista joulunaikaa kaikille toivottavat Saara, Miia ja Kaisa

Asiasanat: