Liikunnan kevätkausi käynnistyy 7.1. Monipuolisesta valikoimasta löytyy sopiva laji kaikille turkulaisille lähtötasosta ja erityistarpeista riippumatta.

Lisätietoja:

 Palvelut ovat edullisia tai maksuttomia. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus tuottaa palveluja yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen kanssa.

Lasten liikunnan ihmemaa

Lasten liikunnan ihmemaa järjestetään sunnuntaisin 13.1.–5.5. klo 17–19 Aunelan palloiluhallissa, Haarlan koulussa, Ilpoisten palloiluhallissa (ei 3.2. ja 5.5.), Moision liikuntahallissa (ei 14.4.), Nummenpakan koulussa (Ei 14.4. ja 5.5.), Turun Lyseossa (ei 5.5.), Varissuon kouluissa sekä Kupittaan urheiluhallissa, jossa toiminta-aika on klo 17–19.30. Lausteen koulun kevätkausi alkaa remontin takia vasta 10.2.

Maksuttomat Ihmemaat tarjoavat liikkumisen iloa 1–12-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua.

Onko lapsesi vailla liikuntaharrastusta?

Turkulaiset seurat järjestävät paljon matalan kynnyksen harrastetoimintaa lapsille ja nuorille. Lapset liikkeelle -tunnit on tarkoitettu 5–12-vuotiaille, jotka etsivät liikuntaharrastusta. Lapset liikkeelle -tuntia voi kokeilla kolme kertaa maksutta, jonka jälkeen lapsi voi liittyä mukaan seuran toimintaan. Kokeilutunneille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta ja milloin tahansa kauden aikana.

Liikkuvan koulun kevätkausi käynnistyy

  • Alakoulujen Liike-kerhoista ja yläkoulujen Mihi meidän koulussa -tunneista kannattaa kysyä oman koulun Liikkuva koulu -yhdysopettajalta.

Rentoa liikuntaa nuorille

Mihi tarjoaa maksutonta ja monipuolista toimintaa 13–19-vuotiaille Turun seudun nuorille. Mihissä liikutaan rennolla fiiliksellä, ilman kilpailua ja suorituspaineita.

Onnistumisen riemua lasten soveltavassa liikunnassa

Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotka etsivät itselleen mukavaa harrastusta.

Liikuntaa maahanmuuttajalapsille ja -nuorille

Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin Turun kaupungin tarjoamiin palveluihin. Tarjolla on mm. erilaisia kausittain vaihtuvia liikuntaryhmiä. Lisäksi monikulttuuriset kerhot ovat avoimia kaikille turkulaisille.

Uimakouluja keväällä

Impivaaran uimahallin lasten uimakoulutarjonnassa keskitytään alkeisuimakouluihin, jotta mahdollisimman moni lapsi oppisi uinnin alkeet. Alkeet A-kurssi on suunnattu aroille ja uimataidottomille lapsille. Alkeet B-kurssi sopii puolestaan uimataidottomille lapsille, jotka uskaltavat jo laittaa pään veden alle.

Helmikuusta huhtikuulle järjestettäviin uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa ke 6.2. klo 12 turkulaisille ja ulkopaikkakuntalaisille pe 8.2. alkaen.

Luistelua koko perheelle

Turussa on paljon luistelumahdollisuuksia. Luonnonjäät ovat avautumassa tammikuun toisella viikolla, ja tekojääradat Kupittaalla ja Parkilla ovat avoinna. Pitkälle kevääseen pääsee luistelemaan myös jäähalleissa. Kaikille avoimet maksuttomat ja mailattomat yleisöluistelut ovat Impivaaran jäähallissa maanantaisin klo 14–14.50 ja 16.45–17.35, keskiviikkoisin klo 13.45–14.35 ja lauantaisin klo 10.30–11.20. Varissuon jäähallissa vastaavat vuorot pidetään maanantaista perjantaihin klo 13.45–14.35 sekä torstaisin myös klo 18–18.50 ja sunnuntaisin klo 10–10.50.

Hiihtämään

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen suksivuokraamo Impivaarassa on avoinna 19.1. alkaen (huom! avaus siirtynyt) viikonloppuisin klo 11–16. Vuokraamosta saa edullisesti huolletut hiihtovälineet sekä perinteiseen hiihtotyyliin että  luisteluhiihtoon sekä aikuisille että lapsille.

Futista pelaamaan

Kaikki pääsevät maksutta Impivaaran jalkapallohallissa harjoittelemaan omatoimisesti ma, ke ja pe klo 14–15.50.

Leidit liikkeellä ja Kunnon äijät

Aikuisille paljon liikuntamahdollisuuksia. Naisten Leidit liikkeellä ja miesten Kunnon äijät on suunnattu alle 65-vuotialle. Kummassakin on runsas lajivalikoima, ja toimintaa on eri puolilla kaupunkia. Jäsenkortilla voi vapaasti liikkua kaikissa viikko-ohjelman ryhmissä.

Ylipainoisille omia ryhmiä

Ylipainoisten kurssilla jokainen aloittaa liikunnan rauhallisesti oman kunnon mukaan. Kurssit on tarkoitettu henkilöille, joiden painoindeksi on yli 30. Tarjolla on naisten Ihanaiset naiset -kurssi ja miehille Raskas sarja.  

Soveltavaa liikuntaa 

Soveltavaa liikuntaa on tarjolla henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus, muu liikkumisrajoitus, toimintakyvyn haitta tai liikkumisen apuväline arjen toiminnoissa. Saattajakortilla saa avustajan maksutta mukaansa liikuntapaikoille ja kulttuuriharrastuksiin. 

Kimmoke antaa vauhtia

Tiettyjä Kelan tukia saavat 17–64-vuotiaat turkulaiset voivat hankkia Kimmoke-rannekkeen, jolla pääsee Turun kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin. Kimmokkeella saa muitakin mahdollisuuksia vauhdikkaaseen vapaa-aikaan.

Ikääntyneille Senioriranneke ja Kuntokonkarit

Edullinen Senioriranneke tarjoaa yli 65-vuotiaille turkulaisille mahdollisuuden vesiliikunta- ja kuntosaliharjoitteluun Turun kaupungin uimalaitoksissa ja kuntosaleilla sekä kulttuuririentoja. Kuntokonkarit -liikuntatuotteessa on runsas lajitarjonta yli 65-vuotiaille ilman yläikärajaa Jäsenkortilla voi vapaasti liikkua kaikissa viikko-ohjelman ryhmissä.

Muuta liikuntaa

Turussa on liikuntapaikkoja joka makuun: uimahalleja, kuntosaleja, liikuntahalleja ja -saleja, ulkoliikuntapaikkoja ja -reittejä. Kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit on tarkoitettu kaikille, jotka eivät osaa käyttää laitteita. Kurssilla opitaan harjoittelun perusteet ja laitteiden käyttö tulee tutuksi.

 

Asiasanat: