Turkulaisten on aika valita TPS:n jääkiekkolegenda Tomi Kallion seuraaja perinteisessä Vuoden Turkulainen äänestyksessä. Omaa suosikkiaan voi äänestää 5.­–25.1.2019 Kaupunkilehti Turkulaisen tai Radio Cityn verkkosivulla. Voittaja julkistetaan tammikuun lopussa.

Uuden vuoden vaihduttua käännetään katseet vielä kerran menneeseen vuoteen 2018 ja valitaan turkulaisten keskuudesta henkilö, joka on parhaiten tehnyt Turkua ja turkulaisuutta tunnetuksi positiivisella tavalla. Järjestäjien laatimassa ehdokaslistassa on kymmenen oman alansa huippua, mutta äänestää voi tuttuun tapaan myös omaa ehdokasta.

Eino ja Aapeli
10-vuotiaat turkulaiskaksoset Eino ja Aapeli esiintyivät ensimmäistä kertaa julkisuudessa Robinin musiikkivideolla. Tänä vuonna pirteä duo nousi koko Suomen tietoisuuteen ”Mä voisin olla se” -singlellään.

Janne Helin
Arkkitehti Janne Helin on toiminut vuodesta 2012 lähtien Schauman Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtajana. Hän on vastannut Uuden Hamburger Börsin luonnoksista, jotka saivat lokakuussa innostuneen vastaanoton.

Kisu Korsi
Kisu Korsi on arvostettu turkulainen muotisuunnittelija, jonka upeita luomuksia nähtiin jälleen myös itsenäisyyspäivänä Linnanjuhlissa. Kisun erityisosaamista ovat erittäin taidokkaasti tehdyt mittatilauskorsetit.

Marjo Sjöroos
Turkulainen mallimamma Marjo Sjöroos perusti 30 vuotta sitten Fashion Teamin, josta on tullut todellinen huippumallitehdas. Sama pätee Miss Turku -kilpailuun, jota Sjöroos on pyörittänyt 30 vuoden ajan.

Mikko Hupa
Sata vuotta täyttäneen Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa on tehnyt mittavan akateemisen uran. Hän puolustaa vahvasti yliopiston asemaa ja puhuu kansainvälistymisen ja moninaisuuden puolesta.

Miska Kaukonen
Näyttelijä Miska Kaukonen loisti Taru Sormusten herrasta -näytelmän Klonkkuna ja sai kriitikoilta runsaasti kiitosta. Hän on tuttu paitsi Turun kaupunginteatterin ja Linnateatterin lavoilta myös valkokankaalta.

Sirpa Korte
Föli pitää turkulaiset liikkeessä. Fölin takana on Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, jonka johdossa keltaiset bussit ovat saaneet rinnalleen kaupunkipyörät eli Föllärit ja huippusuositut Fölin vesibussit.

Susanna Tapani
Viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset pelannut jääkiekkoilija Susanna Tapani haluaa nostaa TPS:n Suomen parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi. Tapani on myös ringeten hallitseva maailmanmestari.

Suvi Kotilainen
Turun Suurtorin keskiaika ry:n tuottaja-toiminnanjohtaja Suvi Kotilainen järjestää Keskiaikaisia markkinoita ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoita. Hän on myös Dirty River Roller Derby ry:n puheenjohtaja.

Operaatio Ruokakassi
Operaatio Ruokakassi auttaa vähävaraisia Turussa ja lähikunnissa. Se hankkii ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi vähävaraisille ihmisille. Toissa vuonna yhdistys jakoi noin 158 000 ruokakassia.

Vuosi sitten ankaraa äänijahtia käytiin kisan viime metreille saakka Tomi Kallion ja Sohvaperunoiden Juhani Koskisen ja Osku Valtosen välillä. Vuoden Turkulaiseksi 2017 kruunattiin lopulta Tomi Kallio, joka päätti menestyksekkään pelaajauransa viime keväänä. Tammikuun viimeisenä päivänä selviää, kuka nauttii kaupunkilaisten arvostusta ja saa halutun palkinnon tällä kertaa.

Vuoden Turkulainen -äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku, Yle Turku ja Turun kaupunki. Ansioitunut turkulainen on valittu ja palkittu ensimmäisen kerran vuonna 1985.

Asiasanat: