Helmikuussa on jälleen toimintaa ja mukavia tapahtumia!

Turun Filharmonisen orkesterin avoin kenraaliharjoitus 7.2.2019 klo 11.00 Turun Tuomiokirkossa

Katedraali soi!
Juha-Pekka Vikman, viulu
Maija Kontunen, viulu
Vesa-Pekka Kopakkala, trumpetti
Megumi Nakazawa, trumpetti
Anu Honkanen, piccolohuilu

Ilmoittautuminen viim. ti 5.2. mennessä s.postilla heidi.pulkkinen@turku.fi. Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin. Konserttitalon ovet avataan n. klo 10.30, salin ovet vasta muutamaa minuuttia en Liikuntapalvelukeskus Kupittaalla

Museoissa helmikuussa

Kuralan Kylämäessä:
21.−22.2.2019 Klo 11- 16 Iso-Kohmon emäntä puuhissaan. Sään mukaisia ulkoaktiviteetteja.

Avoin viikonloppu kokeiluverstaalla  23.− 24.2. Nikkarointia, jolloin tehdään muun muassa linnunpönttöjä.

TAITOTIISTAIT ovat helmikuussa joka tiistai 13-17.30. Tekemisen iloa vaihtuvin teemoin kaiken ikäisille Kokeiluverstaalla. Kevätkuukausina taiteillaan, luvassa mm. piirtämistä, maalausta, kipsitöitä ja savitöitä. Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy!

Hiihtolomaviikot Turun linnassa 19.2.- 3.3.:

Pikkuritarikierrokset ti–su klo 11 ja 14
Pääset etsimään aarteita linnan keskiaikaiseen osaan ja kuulet jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Palaat seikkailusta Turun linnan pikkuritarina! Kierros sopii 5–9-vuotiaille. Suositellaan, että alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempi mukana kierroksella.

Keskiaikakierrokset ti–su klo 12.15 ja 16.30
Keskiaikakierroksella kierretään linnan vanhimmassa, keskiaikaisessa osassa. Kierroksella tutuksi tulee linnan historia, niin sodat kuin rakkaudet. Kuulet tarinoita linnassa asuneista henkilöistä. Kierros sopii kaikenikäisille.

Linnan Paja avoinna ti–la klo 12–16

Wäinö Aaltosen museossa uusi näyttely 8.2.–19.5.2019: Salla Tykkä.
Näyttelyssä on esillä Salla Tykän (s. 1973) valokuva- ja videoteoksia 1990-luvulta tähän päivään. Taiteilijan tuotannon keskeisiä teemoja ovat katse, valta ja ruumiillisuus. Teoksissa syvennetään ihmisen sisäisen ja ulkoisen maailman väliseen vuorovaikutukseen. Tykkä hyödyntää teoksissaan elokuvakerronnan keinoja, kuten musiikkia.

Suomen kieltä ja kulttuureja Pääkirjastossa

Kiinalainen uusivuosi Turussa
Lauantai 2.2. kello 11 - 14.30
Pääkirjasto, Studio (Linnankatu 2)
Lasten satuhetki, infotori ja lyhyitä esitelmiä erilaisista Kiina-aiheista.

Opastetut kävelykierrokset maahanmuuttajille – Catch the society walks in Turku
Alkaen ti 5.2. tiistaisin kello 14.00 ja torstaisin kello 9.30, Kokoontuminen pääkirjaston sisäpihalla (Linnankatu 2). Kierroksilla tutustutaan kävellen kaupunkiin, sen arkkitehtuuriin, historiaan, palveluihin - ja toisiimme. Kierrosten kesto on n. 1,5 h. Kielinä suomi ja/tai englanti. Kierrosten vetämisestä vastaa LIIKEhanke®.

Virolaisen kirjallisuuden viikkoa vietetään 11.- 17.2.
Tiistaina 12.2. kello 18 – 20 Pääkirjasto, Studio (Linnankatu 2). Sillalla soi satakieli – Lydia Koidulan runoja suomeksi.

13.2. Miten turku jakaa tukia?- Infotilaisuus klo 16.30- 19.00 Pääkirjaston Studiolla. Kaupungin tuet ja avustukset ovat muuttuneet, joten tervetuloa kuuntelemaan miten yhdistyksenne voi saada ja hakea avustuksia.

Kielikahvilat
Kielikahvilassa harjoitellaan suomen kieltä mukavassa tunnelmassa. Kielen alkeet on hyvä osata. Osallistuminen on maksutonta. Pääkirjaston kielikahvilan vetäjinä toimivat SPR:n vapaaehtoiset.

Pääkirjastossa ajalla 7.1. - 7.5.2019
maanantaina kello 17.30 - 19.00, kahvilan yläkerta (Linnankatu 2).
Runosmäen kirjastossa ajalla 4.2. – 29.4.2019
maanantaina kello 16.30 - 18.00, monitoimitila (Piiparinpolku 19).

Suomen sanat tutuksi -kurssit
Suomen sanat tutuksi -kurssilla opitaan uusia sanoja ja harjoitellaan suomen kielen puhumista ja kirjoittamista. Lisäksi tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin ja kirjastoon. Suomen sanat verkossa -kurssilla opetellaan suomea ja digitaitoja. Aiheena on Suomen luonto ja luonnonsuojelu. Kurssit ohjaa Turun Naiskeskus-yhdistys ja ne ovat osallistujille ilmaisia. Ilmoittautuminen: tututsanat@gmail.com.

Suomen sanat tutuksi –kurssi
Ajalla 7.1. – 29.5.2019
Pääkirjaston kokoustila (kahvilan yläkerta)
maanantaisin kello 11 – 14
tiistaisin kello 11 – 13.30
keskiviikkoisin kello 12.30 – 14.00

Suomen sanat verkossa –kurssi
Ajalla 5.2. - 28.5.2019
Pääkirjaston kokoustila (kahvilan yläkerta)
tiistaisin kello 13.30 - 15.30

Muutto on ikuista - Suomeen, Suomessa, Suomesta –luennot tiistaisin klo 18- 19.30, Pääkirjaston Studio, Linnankatu 2. Luentosarja tarjoaa joukon kertomuksia, joissa muuton kokeneet, nyt Suomessa asuvat ja hyvin monista syistä muuttaneet henkilöt tarkastelevat kokemuksiaan eri näkökulmista.

29.1. Egyptiläisten siirtotyöläisten lapsesta Arabiemiraateissa hammaslääketieteen tohtoriopiskelijaksi Suomen Turkuun. – Tohtoriopiskelija ja Student Ambassador Tarek Omran, Turun yliopisto.
26.2. Särkynyt maa, anteeksianto ja jälleenrakennus. CAFIS/ANTEEKSIANTO -prosessi rakentamassa Somaliaa.  – Suomen somalialainen toimittaja Wali Hashi, Anteeksianto -prosessin käynnistäjä Turusta.
26.3. Suomeen, Suomessa, Suomesta muuttajat. Keitä he ovat?  – Kertojina mm. pirkanmaalainen Lapin sodan evakko Antero, helsinkiläinen Karjalan evakko Marja, Ruotsin ja EU:n siirtotyöläinen ja paluumuuttaja Merja, rakkauden tuoma Andrew, opiskelun
tuoma Tarek sekä paon tuoma Sagal.
23.4. Media rajaa ymmärrystäni – koettuja esimerkkejä. Ovatko Suomeen muuttajat köyhiä, osaamattomia, oppimattomia?  – FM Lea Kuusilehto-Awale, toinen puhuja vahvistuu myöhemmin.
28.5. Ammatiksi myötätunto. Lähihoitajasta lääkäriksi Suomessa. Työ syöpäsairaiden lasten ja -vanhempien parissa.  – FT, vaativan erityistason psykoterapeutti Florence Schmitt, lastenpsykiatrian klinikka, TYKS.

Muut tapahtumat:

Asukastoimintaa ja kohtaamisia tammi- ja helmikuussa 2019, Halisten Huudilla keskiviikkoisin klo 18.00- 20.00.

23.1. Koko perheen elokuvailta
Illassa esitämme koko perheen uutuus elokuvan Ihmeperhe 2. Tarjolla myös leffaevästä.

30.1. Lasten satujooga
Illan aikana tutustutaan erilaisiin viidakon eläimiin ja pohditaan miltä he näyttävät, kuulostavat ja liikkuvat. Satujoogassa lähestytään lapsille sopivia ja helppoja jooga-asentoja lempeästi leikin kautta. Samalla vahvistetaan lihaksia, tasapaino- sekä keskittymiskykyä.

6.2. Kutistemuovipaja
Kutistemuovista voi tehdä piirtämällä koruja, avaimenperiä tai korvakoruja.

13.2. Ystävänpäiväpaja
Pajassa voi tehdä kavereille sydänkettukortteja tai maalata puisia eläinkuvioita ja tehdä niistä magneetteja.

27.2. Kangaskassipaja
Tule tekemään persoonallinen kangaskassi maalaamalla tai kangastusseilla.


Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.
HUOM! Talvilomalla 20.2. Ei ole toimintaa.

Tule tekemään syrjinnästä vapaata Turkua! 

Kupittaan urheiluhalli 21.3. klo 10-16
Muista ilmoittautua mukaan Rasismin vastaisen viikon tapahtumaan viimeistään 28.2. ja samalla tuet syrjinnästä vapaata Turkua!

Tapahtumassa esitellään eri järjestöjen ja yhdistysten toimintaa sekä edistetään tasavertaisuutta ja syrjinnästä vapaata Turkua erilaisten toimintapisteiden kautta. Mukana tapahtumaa järjestämässä: Sondip ry, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, SPR ja StepEurope

Lisätietoja ja tapahtuman sisältö.


Ystävällisin terveisin,

Miia Ylijoki
Kulttuurikoordinaattori
Turun kaupunki / Vapaa-aikatoimiala
Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut
Turun kaupunginkirjasto
Linnankatu 2, 20100 Turku