Euroopan komissio on järjestänyt kilpailun kaikille eurooppalaisille julkisen hallinnon edustajille ISA²:sen Sharing and reuse -ohjelman puitteissa. Kilpailussa voivat menestyä ne julkisen hallinnon organisaatiot, jotka ovat menestyksekkäästi digitalisoineet julkisia palveluitaan.

Sharing and reuse -ohjelman tarkoituksena on tehdä jo olemassa olevien hyvien IT-ratkaisujen jakamisesta helppoa. Siihen liittyen järjestetään nyt jo toinen kilpailu, jonka tarkoituksena on kerätä hyviä malleja siitä, miten julkisia palveluita on digitalisoitu.

Kilpailussa on neljä kategoriaa:

  1. Innovatiivisin avoimen lähdekoodin ohjelmisto
  2. Kansalaisiin ja yrityksiin eniten vaikuttava avoimen lähdekoodin ohjelmisto
  3. Innovatiivisin jaettu IT-palvelu
  4. Jaettu IT-palvelu, jolla on suurin vaikutus kansalaisiin ja yrityksiin

Jokaisen kategorian voittaja saa 15 000 € ja toiseksi tullut 10 000 €.

Kilpailuun osallistuvien sovellusten tulee olla kehitetty jotain EU:ssa sijaitsevaa julkista hallintoa varten ja sen on oltava ollut myös jonkin sellaisen käytössä. Sovelluksen pitää olla avoimen lähdekoodin ohjelmisto tai IT-palvelu, joka on julkaistu Joinup-palvelussa (tämän ehtii tehdä vielä ennen kilpailuun osallistumista). Sovelluksen kuvauksen on myös oltava saatavilla englanniksi. Edellisessä kilpailussa rahapalkinnon voittaneet eivät voi osallistua tämänvuotiseen kilpailuun.

Asiasanat: