Sivistystoimialan ruokapalvelut on kilpailutettu kahdessa vaiheessa. Ensimmäiset sopimukset alkoivat 1.8.2018, ja nyt on valmistunut toinen vaihe. Jälkimmäisen kilpailutuksen voitti Arkea Oy, ja Arkea jatkaa kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalveluiden tuottajana myös 1.8.2019 alkavissa sopimuksissa.

Sivistystoimialan ruokapalveluiden kilpailutuksen toinen osa on valmis, ja Arkea jatkaa kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalveluiden tuottajana. Käytännössä kilpailutuksen lopputulos tarkoittaa, että Arkea Oy toimittaa ateriat kaikkiin Turun kaupungin päivähoitoyksiköihin, kouluihin ja lukioihin. 1.8.2019 alkavan sopimuksen myötä kaikki ruoka valmistetaan jatkossa keittiöiden palvelualueilla ja näin ollen lähempänä ruokailijaa.

– Ruokailu on osa päiväkotien ja koulujen arkea. Laadukkaat, terveelliset ja monipuoliset ateriat edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia, kertoo sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen.

Uusi sopimus mahdollistaa yhteistyön rakentavan kehittämisen jatkossakin

Ruokailun tarkoituksenmukainen järjestäminen vaatii päiväkodin, koulun ja ruokapalveluhenkilöstön yhteistyötä.

– Meillä Arkeassa on pitkältä ajalta rakentunutta vankkaa osaamista kouluruoassa. Sen lisäksi olemme panostaneet tuotekehitykseen ja kasvisruokaan. Uusi sopimus mahdollistaa yhteistyön rakentavan kehittämisen jatkossakin, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

Uusissa varhaiskasvatuksen ja kouluruokailun ruokailusuosituksissa ohjataan kiireettömään syömiseen sekä korostetaan ruokailun iloa ja jaksamista lisääviä vaikutuksia.

– Uusien varhaiskasvatuksen ja koulujen ruokailusuositusten linjauksia on otettu jo runsaasti käyttöön koko sivistystoimialalla ja jatkamme tätä työtä myös uuden sopimuksen myötä. Kevään kuluessa tiedotan uusien sopimusten alueilla olevia yksiköitä sopimuksen myötä muuttuvista asioista, kertoo ruokapalvelusopimusten sopimusyhdyshenkilönä toimiva Turun kaupungin strategisen hankinnan palvelupäällikkö Suvi Haukioja.