Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelman viidennnen – ja tämän ohjelmakauden viimeisen – haun teemat ovat ilmanlaatu, kiertotalous, väestönmuutos sekä kulttuuri ja kulttuuriperintö.

Ilmanlaatu ja kiertotalous ovat olleet jo aiemmin UIA-haun teemoina, mutta niiden sisältö tulee muuttumaan uudessa haussa. Teemojen tarkemmat kuvaukset julkaistaan huhtikuussa.

Haku puolestaan avataan viime vuoden tapaan Euroopan alueiden ja kaupunkien teemaviikolla lokakuun alussa.

Tämän vuoden UIA-haku päättyi 31. tammikuuta.

UIA lyhyesti

UIA on Euroopan aluekehitysrahaston alainen rahoitusohjelma, jota hallinnoi Euroopan komissio sekä UIA-sihteeristö. Rahoitusohjelma tukee hankkeita, joilla etsitään uudenlaisia, innovatiivisia ratkaisuja kaupunkialueita koskeviin haasteisiin.

Rahoitusta voivat hakea yli 50 000 asukkaan kaupunkien tai kaupunkialueiden viranomaiset. Hankkeen suunnitteluun on otettava mukaan paikallisia sidosryhmiä, jotka voivat olla esimerkiksi muita hallinnon toimijoita, yliopistoja, yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä. Paikalliset viranomaiset ovat kuitenkin päävastuussa hankkeen johtamisesta, viestinnästä, toimeenpanosta ja sidosryhmien toiminnan koordinoimisesta.

Jokaisella hakukierroksella jaossa on enintään 5 miljoonaa euroa hanketta kohti ja UIA:n rahoitusosuus hankkeista on 80 %. Hankkeen maksimikesto on kolme vuotta.

 

Asiasanat: