Vuosittaiset liikunnanopettajien opintopäivät järjestettiin Turussa 1.–2.2.2019. Osallistujia oli lähes 450, ja ohjelmassa oli luentojen lisäksi monipuolisesti näytteitä eri liikuntamuodoista. Tapahtumassa palkittiin myös vuoden koululaisliikkuja ja -liikunnanopettaja. Tapahtuman järjestivät Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry sekä Turun seudun liikunnanopettajat ry.

– Olemme tehneet tapahtumaa innokkain mielin! Siirsimme tätä jopa vuodella eteenpäin, jotta saimme järjestää osan tapahtumasta uudessa Kupittaan palloiluhallissa, kertoi Luostarivuoren Lyseon lukion liikunnan ja terveystiedon lehtori Eva-Greta Snäll, joka toimii myös Turun seudun liikunnanopettajien puheenjohtajana.

”Liikunnasta saa hyvän fiiliksen ja se tuo paljon iloa”

Opintopäivillä valittiin vuoden koululaisliikkuja – Emmi Valtonen, Luostarivuoren koulusta. Hän on monipuolisena liikkujana tuonut iloa kouluyhteisölle koko yläkouluaikansa ajan. Hän on muun muassa suunnitellut ja opettanut koulussa erilaisia tanssikoreografioita, joita oppilaat ovat jatko-opettaneet toisilleen. Palkintoraadin mukaan Emmiä kuvaa hyvin se, että hän ei halua olla keskipisteenä, vaan kannustaa ja antaa muidenkin loistaa. Hän ottaa erilaisten koulunjoukkueiden vakiojäsenenä hienosti ohjat käsiinsä. Hän pyörittää treenit, verryttelyt ja peluutuksen käden käänteessä.

– Olin tosi yllättynyt palkinnosta! Tämä on mahtava tunnustus, iloitsee Emmi. Hän mainitsee päälajikseen koripallon ja sivulajeikseen yleisurheilun ja tanssin.

– Liikunnasta saa hyvän fiiliksen ja se tuo paljon iloa. Joukkuepeleissä yhteisöllisyys ja tietynlainen kilpailuhenki tuovat oman säväyksensä asiaan, sanoo Emmi.

Vuoden liikunnanopettajana palkittiin kollegiaalinen ja kannustava Anna-Leena Neuvonen Savonlinnan Lyseon lukiosta.
 

Kuva: Turun opintopäivätoimikunnan puheenjohtaja Heikki Toivio, vuoden koululaisliikkuja Emmi Valtonen ja Turun seudun liikunnanopettajien puheenjohtaja Eva-Greta Snäll.

Oppilaat suhtautuvat myönteisesti koululiikuntaan

Liikuntaa opetetaan uusimman opetussuunnitelman mukaisesti, joka tarkoittaa taitojen opettelua monipuolisesti eri ympäristöissä, eri lajien avulla. Oppilaat voivat myös itse vaikuttaa liikuntatuntien sisältöihin.

– Liikunnanopettajien tehtävä on innostaa ja motivoida oppilaita löytämään oman tavan liikkua. He suhtautuvat erittäin myönteisesti koululiikuntaan, kertoo Eva-Greta Snäll.

Asiasanat: