Työkeskus valmisti lavasteita ja välineitä Onneli ja Anneli elokuvaan.

Turussa viime kesänä filmattu uusin Onneli ja Anneli -elokuva sai ensi-iltansa joulukuussa. Elokuvan on nähnyt tähän mennessä 147 156 henkilöä. Työkeskus valmisti lavasteita ja välineitä elokuvaan. Muun muassa nimessä mainittu Nukutuskello tehtiin Työkeskuksessa.

Elokuvaa varten työkeskukseen perustettiin projektiryhmä, joka keskittyi elokuvaan liittyviin asioihin, kuten lavasteiden valmistamiseen. Myös kuvauspaikoille ja kuvauskalustoon tehtiin tarpeellista välineistöä.

Projekti oli antoisa kaikille mukana olleille ja siihen tarvittiin useiden eri osastojen yhteistyötä. Mukana olivat kaluste- ja puu- sekä metalliosasto.

  • Koko projekti onnistui osaltamme loistavasti ja henkilöstö sai normaalista poikkeavia työtehtäviä, joita tehtiin myös uusien vain projektissa mukana olleiden ihmisten kanssa. Oma roolini oli koordinoida ja vastaanottaa töitä ja toiveita. Suurimman vastuun kokonaisuudesta ja toteutuksesta kantoi Antti Pikkuvirta, kertoo tuotantopäällikkö Ari Laaksonen.

Ohjeita tuli lavastaja Minna Santakarilta, mutta kuitenkin lähinnä mihin tyyliin esineitä voisi tehdä.

  • Luovuus kukoisti ja erilaisia sopivia tarvikkeita haettiin kaupungin varastojen uumenista. Innostusta ideointiin riitti jopa vapaa-ajalla, kuvailee Laaksonen.

Luovuus kukoisti ja erilaisia sopivia tarvikkeita haettiin kaupungin varastojen uumenista

Puvustamo siirtyi vuodenvaihteessa Työkeskukseen osaksi tekstiilitiimiä. Puvustamolla on kokemuksia useista vaativista elokuvaprojekteista. Tällainen on esimerkiksi kuningatar Kristiinasta kertova Tyttökuningas.

Vakka-Suomen Sanomat

Asiasanat: