Kulttuurilautakunta päätti keskiviikkona turvata ensisijaisesti väistötiloihin siirtyvän koulun kirjastopalvelut. Väliaikaiseksi ratkaisuksi valittiin kirjastoauto.

Lausteen kirjasto toimii Lausteen koulun ja nuorisopalveluiden kanssa samassa tilassa (Raadinkatu 7). Lausteen koulurakennuksen kuntoarvion perusteella liikuntasali oheistiloineen on suljettu ja tämän hetkisen tiedon mukaan toimintaa muussa osassa rakennusta voidaan jatkaa kevään ajan. Koulu siirtyy väistötiloihin elokuussa 2019 ja siksi myös kirjastolle tulee etsiä uudet tilat tai järjestää palvelu muulla tavalla.

Kulttuurilautakunta päätti eilisessä kokouksessaan turvata ensisijaisesti väistötiloihin siirtyvän koulun kirjastopalvelut ja ne on mahdollista osittain toteuttaa kirjastoautolla. Kyse on kuitenkin tilapäisestä ratkaisusta. Alueelle tehdään kirjastoautolle oma pysäkki ja lisäksi etsitään kevään aikana mahdollisuuksia tuoda kirjastopalveluita alueelle yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Lausteen kirjastoa lähimpänä olevat muut kirjastot ovat kahden kilometrin päässä sijaitseva Varissuon kirjasto sekä Skanssin monitoimipisteen kirjastopalvelut 2,7 kilometrin päässä.