Turun kaupungin nuorisopalveluiden Turku Game Academy laajentaa toimintaansa. Jatkossa Jyrkkälän nuorisotilan yhteydessä sijaitsevassa pelitilassa Nexuksessa voi tavoitteellisen joukkuepelaamisen rinnalla harrastaa e-urheilua myös avoimissa illoissa. Niiden kautta on kuitenkin mahdollista päästä ”pelaajapolulle”, joka voi olla nuorelle väylä kisajoukkueeseen.

Turku Game Academy (TGA) aloittaa maanantaina 11.3. tavoitteellisen pienryhmäpelaamisen rinnalla avoimet ryhmät. Ryhmiä on maanantaisin kolme, torstaisin kaksi.

– TGA:ssa on ollut paljon kysyntää toiminnalle, johon nuoren ei tarvitsisi sitoutua säännöllisesti eikä hänellä jo ennalta tarvitsisi olla vankkaa pelaajataustaa tai taitotasoa, pelitoiminnasta vastaava ohjaaja Lauri Kuusela kertoo.

TGA:ssa on ollut nyt suljettua pienryhmätoimintaa, josta on saatu erittäin positiivisia tuloksia. Osallistuminen on kuitenkin vaatinut nuorelta säännölliseen joukkueharjoitteluun sitoutumista ja jo valmiiksi kovaa taitotasoa.

– Uudella avauksella TGA pyrkii entistä enemmän saattamaan pelaamisesta innostuneita turkulaisia nuoria yhteen. Samalla heille rakennetaan pelaajapolkua: Nuoret voivat tulla pelaamaan ja harjoittelemaan itsenäisesti maanantain avoimeen toimintaan ja torstain teematoiminnassa he taas oppivat pelin kilpailullista puolta. Samalla he kohtaavat muita samasta kilpapelistä kiinnostuneita nuoria.

– Teematoiminnasta voi sitten avautua väylä TGA:n joukkueisiin, jos paikkoja on vapaana ja pelaaja on kehittänyt taitojaan samalle tasolle joukkueen kanssa, Kuusela sanoo.

Teematorstaissa nuoret pääsevät perehtymään kilpapelien perusteisiin ja testaamaan omia taitojaan muita nuoria vastaan. Aluksi keskitytään Overwatchiin, mutta toimintaa laajennetaan muihin peleihin kevään aikana. Kuusela painottaa, että pelaamisessa noudatetaan aina pelien ikärajoja. Kaikki k18-pelit on kielletty ja ilmoittautumisen yhteydessä kysytään aina osallistujien ikä.

Overwatchiin tulee olla oma lisenssi,
mukana myös ilmaispelejä

– TGA ei tarjoa pelejä osallistujien käyttöön, vaan pelaajilla tulee olla peliin oma lisenssi. Esimerkiksi Overwatch-peliä voivat pelata vain ne, joilla peli on hankittuna omasta takaa. Koneilla on kuitenkin ilmaisia pelejä, joihin nuoret voivat tehdä omat tunnukset. Koneille ladataan pelejä myös toiveiden mukaan, Kuusela kertoo.

Lisäksi peliakatemia osallistaa nuoria uudessa TGAcrew-vapaaehtoisryhmässä. Siinä mukana olevat pelaamisesta kiinnostuneet nuoret voivat itse vaikuttaa siihen, millaista pelitoimintaa Turussa järjestetään nyt ja jatkossa.

Turun nuorisopalvelujen Turku Game Academy on tarjonnut nuorille tavoitteellista pelitoimintaa vuodesta 2016. Uuden avoimen toiminnan lisäksi TGA:lla on useita nuorten e-urheilujoukkueita, joihin järjestetään säännöllisesti try-outeja. TGA:n joukkueet ovat harjoitelleet ja kisanneet Counter-Strike: Global Offensive -, League of Legends - ja  Overwatch-peleissä.

Lisätietoa ja myös ilmoittautumislinkit avoimeen toimintaan Facebookissa ja Instagramissa.

Asiasanat: