Rasisminvastaista viikkoa vietetään samanaikaisesti ympäri maailmaa 18.–24.3.2019. Turussa on teemaviikon aikana tarjolla muun muassa musiikkia, elokuvia ja keskusteluja.

 

Vuonna 2019 rasisminvastainen viikko keskittyy erityisesti yhteisöihin, työpaikkoihin ja päättäjiin. Yhdenvertaiset valinnat ja toiminnat parantavat kaikkien viihtyvyyttä ja elämänlaatua.

Turun kaupunki julistautui syrjinnästä vapaaksi alueeksi syksyllä 2018. Kyse ei ollut vain kampanjasta, vaan kaupungin työyhteisöön juurrutettavista arvoista. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo on moniulotteinen teema, joka koskettaa jokaista työntekijää.

Rasismi Veks! -tapahtuma

Rasismi Veks! -päätapahtuma järjestetään Kupittaan urheiluhallilla torstaina 21.3. klo 12–15. Esiintyjinä tapahtumassa ovat rap-artisti Hassan Maikal (kuvassa) ja X Factorysta tutuksi tullut Raid Amiri.

Tapahtumassa on mukana yli 20 yhdistystä ja toimijaa, jotka esittelevät omaa toimintaansa. Aiheina toimintapisteillä ovat mm. syrjinnän tunnistaminen ja siihen puuttuminen, omien rajojen sanoittaminen, lukutaito sosiaalisessa mediassa ja sanataiteella vaikuttaminen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Viikon ohjelma Turussa

Heti maanantaina 18.3. klo 9.30 Vimmassa on keskustelutilaisuus, jonka aiheena on ”Rasismi ilmiönä Suomessa”. Keskustelun alustajana toimii tutkija Antti Kivijärvi.

Teeman mukaisia lyhytelokuvia voi katsella pääkirjastossa 20.3. klo 10 ja 13. Elokuvien jälkeen keskustellaan niiden herättämistä ajatuksista. Zabadakissa sekä Varissuon ja Lausteen nuorisotiloilla järjestetään pitkin viikkoa työpajoja, ruokailua, elokuva- ja keskusteluhetkiä.

Rasisminvastaisen viikon kampanjavideo - Antti Kleemola: Kaikki kaikkien puolella.