Vesikuuri-kampanjan järjestänyt TVT Asunnot Oy heitti asukkailleen haasteen: kokeile kuluttaa ämpärillinen vähemmän vettä päivässä. Asukkaita kannustettiin vähentämään erityisesti lämpimän veden kulutusta.

HIILINEUTRAALI TURKU -VIDEOSARJA

Videosarja esittelee turkulaisten yritysten ja yhteisöjen ilmastotekoja. Haasta yrityksesi tai yhteisösi mukaan tekemään ilmastopositiivista kaupunkia.
 

LUE LISÄÄ TURUN ILMASTOTYÖSTÄ

Vedenkulutus väheni TVT:n kiinteistöissä jopa 4,1% pelkästään kampanjan aikana, ja vedenkulutus laskee edelleen. Kun säästät vettä, säästät samalla rahaa ja energiaa. Veden säästäminen on helppoa, ja se vähentää myös vuokrankorotuspaineita. Elämänlaatu ei myöskään laske tippaakaan, vaikka vettä säästyykin. Tuhansiin asuntoihin TVT:n kiinteistöissä on myös asennettu huoneistokohtaisia vesimittareita ja vedensäästökalusteita, jotka ova niin ikään kustannustehokkaita keinoja vähentää vedenkulutusta.

4% säästö saattaa kuulostaa äkkiseltään vähältä, mutta kun TVT:n asunnoissa asuu 19 800 turkulaista, eli n. 10 % turkulaisista, vaikutukset ovat merkittäviä. TVT:n asunnoissa n. 4 % säästö tarkoittaa 50 miljoonaa litraa vettä. Kampanjan takaisinmaksuaika jäikin lyhyeksi sen ansiosta, että vedenkulutusta saatiin vähennettyä niin paljon.

TVT:n helpot vedensäästövinkit löydät täältä
www.tvt.fi/suomi/asukkaalle/vesikuuri/