Sunnuntaina noin klo 22.45 kaatui työmaa-aitaa. Kaatumispaikka sijaitsee Kauppatorilla, Yliopistonkadun puolella lähellä Kauppiaskatua. Kaatuminen tarkistettiin heti ja aita tuettiin, jotta aita ei kaadu laajemmalta alueelta.

Aidan kaatuminen johtui runsaasta sateesta. Vesi huuhtoi tukien alla ollutta maa-ainesta pois, jolloin aidalla ei ollut enää riittävää tukea ja se kaatui kaivantoon. Kaatumisesta ei aiheutunut henkilövahinkoja ja aita rakennetaan uudelleen turvalliselle etäisyydelle kaivannosta.

Kaatunut aita rajaa työmaata kohdalla, joka ei ole vielä aktiivisessa työvaiheessa, eli jossa ei ole tehty vielä varsinaisia torirakenteisiin ja pysäköintilaitokseen liittyviä kaivuutöitä. Alueella on tehty vain arkeologisia tutkimuksia noin metri syvyyteen asti. Ennen varsinaisten kaivuutöiden aloittamista työmaan reuna tuetaan samoin kuin muutkin kaivantoseinät on tuettu torin alueella.

Alue on väliaikaisesti aidattuna työmaa alueeksi siihen asti kunnes työmaa-aita on saatu kokonaan rakennettua uudelleen.