Pitkään Turku Rock Academylle ja sen eri yhtyeille kuvanneen Juha Kurrin valokuvanäyttelyn avajaiset pidetään Café Vimmassa perjantaina 22.3. Kurrin näyttävissä ja kertovissa kuvissa sattumalla on iso merkityksensä, ja se on kuvaamisessa myös miehen intohimo.

Turun kaupungin nuorisopalveluiden Turku Rock Academyn (TRA) bändivalmennukseen kuuluu myös monenlainen promootioapu nuorille yhtyeille, mikä pitää sisällään edustavat valokuvat markkinointikäyttöön.

Rock Academy käyttää useita paikallisia valokuvaajia. Koska bändit ja niiden musiikkityylit ovat erilaisia, on tärkeää, että saadaan myös eriluonteisia kuvia.

Juha Kurrin (s. 1985) tie Turku Rock Academyyn kuvaajaksi kävi alun perin Turun Ohjaamon kautta. Kun ura valokuvaajana urkeni ja työn jälki oli tasokasta ja monipuolista, Kurri jatkoi muiden töiden ohella bändikuvausta freelancerina TRA:lle.

– Tässä työssä yksi parhaita asioita on ollut se, että olen saanut seurata nuorten yhtyeiden tietä, ikään kuin kasvaa yhdessä, ja kuvata niin keikkoja, musavideoita kuin klinikoitakin, Kurri kertoo.

– Näyttävillä keikkakuvilla tahdon tuoda livemusiikin koettavaksi kuvien kautta.

Kuvaamisessa Juha Kurrin intohimona on sattuma. Hän käyttää taitavasti hyödykseen myös eri tiloissa vallitsevaa haastavaakin valoa.

Promokuvilla ja -videoilla
yhä suurempi merkitys

– Itse musiikin ulkopuoliset asiat jäävät yhtyeillä helposti soittamisen varjoon bändin kokonaiskuvan rakentamisessa. Kun nykyään merkittävä osa yhtyeiden esilletuomisessa tapahtuu verkossa, on kuvien rooli jopa entisestään kasvanut, Turkun Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas kertoo.

– Juha Kurri on meillä yksi käytetyimmistä kuvaajista, sillä hän osaa löytää kullekin yhtyeelle sen ominaisen ilmeen.

Juha Kurrin kuvia on julkaistu muun muassa Rumba-lehdessä, useissa eri näyttelyissä ja monien eri bändien omilla sivuilla, tiedotteissa ja kiertuemainoksissa.

Turkulaisen valokuvaajan Juha Kurrin TRA-kuvien näyttely 22.3.–30.4.2019 Kafé Vimmassa. Avajaiset 22.3.2019 klo 18, vapaa pääsy. Kuvat laitetaan näyttelyn jälkeen esille Auran Panimon musiikkitilaan juhannukseen saakka.