Tammikuun Kulttuurikortti 2.0 -kehittämispajoissa suunniteltiin palvelun tulevaisuutta yhdessä kulttuurikorttilaisten, vapaan taidekentän ammattilaistoimijoiden sekä Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan henkilöstön kanssa.

Työpajoihin haki huikeat 223 kulttuurikorttilaista, joista kutsuttiin mukaan 53 osallistujaa. Valintaperusteena oli löytää tulevaisuustyöpajoihin mahdollisimman erilaisia kortin hyödyntäjiä.

Osallistujilla oli runsaasti upeita ajatuksia ja toiveita, he myös heittäytyivät ideointiin ennakkoluulottomasti ja innokkaasti.

– Työpajojen tuloksissa nousi selkeä tarve yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen lisäämiselle. Päätimme toteuttaa jo tänä keväänä työpajoissa ideoituja ns. ”rusettiluistelukierroksia”, jotka mahdollistavat satunnaiset kohtaamiset muiden kulttuurikorttilaisten kanssa. Moni toivoi mahdollisuutta jakaa ajatuksia juuri koetusta kulttuurielämyksestä toisten korttilaisten kanssa, jotta saisi syventää ja jakaa kokemuksensa, toteaa Turun vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Ensimmäiset kierrokset, joiden yhteydessä kulttuurikorttilaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan, järjestetään testimielessä maalis-huhtikuussa WAMissa, Turun linnassa ja Turun Kaupunginteatterissa. Testikierroksia on tarjottu ensisijaisesti tulevaisuustyöpajoihin hakeneille ja osallistuneille.

Osalle näistä kierroksista on vielä tilaa, joten ilmoittaudu sinäkin mukaan alla olevista linkeistä, paikkoja on rajoitettu määrä. Jos kierrokset koetaan toimiviksi ja onnistuneiksi, niitä on tarkoitus jatkossa järjestää lisää kaikille kulttuurikorttilaisille.

– Erityisen kiinnostavia ideoita Kulttuurikortin kehittämispajoissa oli kulttuuripääomaa kerryttävä valuutta, kulttuurin jakamistalousalusta ja näiden avulla mitattava hyvinvoinnin vaikutus esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön tai kulttuuritarjonnan suoriin taloudellisiin hyötyihin.

– Kulttuurikortin kehittäminen jatkuu saatujen tulosten pohjalta, ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös Kulttuurikortin digitalisoiminen. Tiedotamme kortin kehittämisestä, kun suunnitelmat tarkentuvat, kertoo toimialajohtaja Minna Sartes.

Kevään kierrokset, joissa tilaisuus tutustua muihin kulttuurikorttilaisiin

Koe Hamlet-esitys kulttuurikorttilaisten kanssa!
Nyt on tilaisuus nähdä Turun Kaupunginteatterin kehuttu Hamlet-esitys yhdessä muiden kulttuurikorttilaisten kanssa. Kulttuurikorttilaisena saat liput 11.5. klo 13 lauantainäytökseen 5 euron alennuksella (max. 2 lippua/hlö, hinta määräytyy valitsemasi katsomolohkon perusteella).

Väliajalla ja esityksen jälkeen on varattu hetki yhteiseen ajatusten vaihtoon esityksestä lämpiössä. Samalla tutustut seudun muihin kulttuurikorttilaisiin. Lipun voi siis hyvin hankkia vain itselleen, sillä paikalla on seurana muita kulttuurikorttilaisia.

 • Lipun voi varata teatterin myyntipalvelusta numerosta 02 262 0030 tai teatteritalon lippukassalta osoitteesta Itäinen Rantakatu 14, Turku. Paikkoja rajoitettu määrä.
 • Lue lisää esityksestä

Salla Tykän näyttely WAMissa
Lauantaina 6.4. klo 13 tutustutaan Salla Tykän näyttelyyn opastetulla kierroksella ja keskustellaan teoksista yhdessä oppaan ja muiden osallistujien kanssa. Klo 14 katsotaan yhdessä Trilogia-sarjan elokuvanäytös, jonka jälkeen on vielä mahdollisuus jatkaa yhteistä keskustelua.

 • Kesto: 1,5 h
 • Maksimiosallistujamäärä: 20
 • Ilmoittautuminen ennakkoon 
 • Erityisopastus kulttuurikorttilaisille WAMin pääsylipun hinnalla.
 • Wäinö Aaltosen museo, Itäinen Rantakatu 38

Muutama sananen naisista -näyttely Turun linnassa
Torstaina 11.4. klo 14 tutkija Bengt Selin opastaa Turun linnassa Muutama sananen naisista -näyttelyn. Kierroksella keskustellaan näyttelyn teemoista, esinevalinnoista sekä tutustutaan näyttelyprosessiin yhdessä tutkijan ja muiden osallistujien kanssa.

 • Kesto: 1 h
 • Maksimiosallistujamäärä: 20
 • Ilmoittautuminen ennakkoon
 • Erityisopastus kulttuurikorttilaisille Turun linnan pääsylipun hinnalla.
 • Turun linna, Linnankatu 80

 

Lisätietoja: 
Niina Niemi-Nagy
Kulttuurisihteeri
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
niina.niemi-nagy@turku.fi