Turun Kakolanmäelle avautuva rinnehissi on viimeistelyä vaille valmis, mutta nyt työmaalla ihmetellään alkuperäisen visiokuvan mukaista matkustamovaunua, joka saapui yllättäen satamaan Italian Triestestä. Vaunuja on nyt siis Turussa kaksi.

Aprillia, aprillia!

Syö silliä ja juo kuravettä päälle!

Tämä aprillipäivän valeuutinen levisi hienosti somessa ja herätti ansaitsemaansa hihkuntaa.

Helmikuussa suurta hilpeyttä herätti funikulaarin vaunu, joka ei ollut ensimmäisen visiokuvan kaltainen vaan vasta myöhemmän version mukaan rakennettu malli. Hiilivaunuksikin nimitelty matkustamo on nyt jo pitkällä testeissä ja aloittaa liikennöinnin lähiaikoina.

Matkustamo on kuitenkin urakan jossain vaiheessa tilattu kahteen kertaan ja vaunuja on nyt Turussa kaksi erilaista.

- Vaikeahan tätä on selittää, sanoo projektijohtaja Janne Laine päätään pyöritellen. – Pakko on nyt vaan todeta, että on käynyt niin kuin nopealle nettikaupassa ja klikkauksia on tullut kaksi yhden sijaan.

Vaikeahan tätä on selittää

Tieto ei kulkenut

Selkeitä ongelmia projektihallinnassa on ollut. Tieto projektiaikataulun venymisestä ja vaunun rakenteen muutoksista ei ole kulkenut logistiikkaosaston ja työmaajohdon välillä. Lisäksi henkilöstömuutokset sekä haasteet eri kieliryhmien välillä ovat johtaneet siihen, että alkuperäisen visiokuvan mukainen vaunu oli jo ehditty tilata ennen tarkempia selvityksiä.

- Nyt vaunuja on sitten kaksi, tosiasia on myönnettävä ja pohdittava, miten käännämme tämän voitoksi, selittää Laine. Voisimme esimerkiksi miettiä talvi- ja kesävaunun käyttöä, vaihdetaanhan niitä verhojakin, kiskoilla nekin liikkuvat.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa

Tapaus tuplavaunu menee kaupunginhallituksen seuraavaan istuntoon käsittelyyn. Ennen päätöksiä alkuperäisen visiokuvan mukainen vaunu on nähtävänä 1.4. klo 11-15 Forum Marinumin parkkipaikalla, osoitteessa Linnankatu 72.

Asiasanat: