Huhtikuussa on luvassa mm. musiikkia, pakoa linnasta, pääsiäisohjelmaa, suomen kieltä ja paljon muuta.

Turun konserttitalossa avoin kenraaliharjoitus to 25.4.2019 klo 11.00:

Veni, Veni, Emmanuel
Ryan Bancroft, kapellimestari
Simone Rubino, lyömäsoittimet
Anatoli Ljadov: Lumottu järvi op. 62
James MacMillan: Veni, Veni, Emmanuel
Sergei Rahmaninov: Sinfonia nro 2 e-molli op. 27

Kenraaliharjoitusten tarkka kesto vaihtelee illan konserttiohjelmasta ja esiintyjistä riippuen. Kenraaliharjoituksessa soitetaan konsertin ohjelmisto läpi. Kapellimestarista ja ohjelmistosta riippuen harjoitellaan myös osia tai stemmoja, tai osa ohjelmistosta jätetään pois tai soitetaan kevyemmin. Konserttitalon ovet avataan klo 10, salin ovet vasta muutamaa minuuttia ennen harjoituksen alkua. Konserttitalon kahvila ei ole avoinna harjoitusten yhteydessä.

Kuva: TMK / Bengt Selin

Museoiden huhtikuu:

Pako Linnasta® -tapahtumat Turun linnassa 6.4. ja 13.4.
Suositut Pako Linnasta® -tapahtumat saapuvat jälleen Turun linnaan. Kokoa 2–4 henkilön tiimi ja tule kokeilemaan onko tiiminne riittävän nokkela ja onnekas pakenemaan oikeasta linnasta. Tiimin tehtävä on selvittää merkillisen yön tapahtumien kulku ja saada kiinni verityön tehnyt syyllinen suoritettavien tehtävien avulla, ja päästä linnasta ulos annetussa määräajassa.

Ensimmäinen lähtö on klo 10 ja siitä eteenpäin puolen tunnin välein. Viimeinen lähtö on klo 15. Lähtöaika kirjataan tiimikorttiin ja aikaa tehtävän suorittamiseen on kaksi tuntia. Tiimikortin ja tehtävämateriaalin saa linnan aulasta. Tapahtumaa ei suositella alle 12-vuotiaille.

Luostarinmäen avoimet portit 2.–8.4.2019, ti-su klo 10–18.
Luostarinmäki kutsuu keväiselle kävelylle vanhoille kujille. Poikkea tutustumaan Turun palolta säästyneeseen kortteliin. Museotalojen ikkunoihin kurkistamalla voit oppia uutta ja kokea menneen ajan tunnelmaa. Museokauppa, posti ja kirjapaino avoinna klo 1018.

Linnunpönttötyöpajalauantaina 13.4. klo 10–15
Tule nikkaroimaan linnuille koti pihalle, puistoon tai mökille. Työpajamaksu 8 € / pönttö (sis. materiaalit). Avoimet portit -tapahtuman ajan museoalueelle on vapaa pääsy.

Luostarinmäen pääsiäinen 20.–21.4.2019
Museo auki klo 10–18. Luvassa munanvierityskilpailu, itäisiä ja läntisiä pääsiäisperinteitä, Ovo Decorin munanmaalausta ja sokerileipuri taiteilee marsipaanista.

Myös Kuralassa vietetään pääsiäistä 12.–14.4.2019
Luvassa keväisiä juhlavalmisteluja 1950-luvun maalaiskylässä. Viikonloppuna klo 12–16   koristellaan pääsiäismunia perinteisellä vahatekniikalla. Kuralan Kylämäki on avoinna 12.–14.4. pe klo 9-14 ja la-su klo 11–17.

Suomen kieltä ja kulttuureja pääkirjastossa:

Kielikahvilat
Kielikahvilassa harjoitellaan suomen kieltä mukavassa tunnelmassa. Kielen alkeet on hyvä osata. Osallistuminen on maksutonta. Pääkirjas-ton kielikahvilan vetäjinä toimivat SPR:n vapaaehtoiset.
Pääkirjastossa ajalla 7.1. - 7.5.2019
maanantaina kello 17.30 - 19.00, kahvilan yläkerta (Linnankatu 2).
Runosmäen kirjastossa ajalla 4.2. – 29.4.2019
maanantaina kello 16.30 - 18.00, monitoimitila (Piiparinpolku 19).

Suomen sanat tutuksi -kurssit
Suomen sanat tutuksi -kurssilla opitaan uusia sanoja ja harjoitellaan suomen kielen puhumista ja kirjoittamista. Lisäksi tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin ja kirjastoon. Suomen sanat verkossa -kurssilla opetellaan suomea ja digitaitoja. Aiheena on Suomen luonto ja luon-nonsuojelu. Kurssit ohjaa Turun Naiskeskus-yhdistys ja ne ovat osallistujille ilmaisia. Ilmoittautuminen: tututsanat@gmail.com.

Suomen sanat tutuksi – kurssi
Ajalla 7.1. – 29.5.2019
Pääkirjaston kokoustila (kahvilan yläkerta)
maanantaisin kello 11 – 14
tiistaisin kello 11 – 13.30
keskiviikkoisin kello 12.30 – 14.00

Suomen sanat verkossa – kurssi
Ajalla 5.2. - 28.5.2019
Pääkirjaston kokoustila (kahvilan yläkerta)
tiistaisin kello 13.30 - 15.30

Muutto on ikuista - Suomeen, Suomessa, Suomesta – luentosarja
Tiistaisin klo 18- 19.30, Pääkirjaston Studio, Linnankatu 2.
Luentosarja tarjoaa joukon kertomuksia, joissa muuton kokeneet, nyt Suomessa asuvat ja hyvin monista syistä muuttaneet henkilöt tarkas-televat kokemuksiaan eri näkökulmista.
23.4. Media rajaa ymmärrystäni – koettuja esimerkkejä. Ovatko Suomeen muuttajat köyhiä, osaamattomia, oppi-mattomia?  – FM Lea Kuusilehto-Awale, toinen puhuja vahvistuu myöhemmin.
28.5. Ammatiksi myötätunto. Lähihoitajasta lääkäriksi Suomessa. Työ syöpäsairaiden lasten ja -vanhempien parissa.     – FT, vaativan erityistason psykoterapeutti Florence Schmitt, lastenpsykiatrian klinikka, TYKS.

Avoin kirjastokierros
26.4.2019 klo 13.00
Esteettömällä kierroksella esitellään kirjaston palveluja ja tiloja. Reilun tunnin mittainen kierros lähtee pääkirjaston uuden puolen aulasta klo 13. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä osallistujaa.

 

Lost in Turku Mystery Path 24.4.2019, at 12-16 p.m.
Mystery Path will be arranged LOST IN TURKU - mystery orienteering path in the city center of Turku. The event is open for all the higher education students. Mystery path is approx. 5 km long and there are 10 functional crosspoints, which are presenting cultural- and everyday life services by the City of Turku as well as associations and organizations in Turku. In every crosspoint you’ll be needing mystery solving and team skills, so challenge your group and after finishing the Mystery Path each member of the group gets product prizes.

Among all the groups who have completed the Mystery Path, will be drawn tickets to  Mystery tour of Turku Cathedral, concert of Turku Philharmonic Orchestra free entrances to city museums and Finnkino’s movie theater.
Sign up for the Mystery Path in groups of 2 to 6 persons

Muut tapahtumat:   

Tervetuloa Puhutaan!-ryhmään - Haluatko puhua paremmin suomea?

Puhutaan!-ryhmässä keskustellaan suomeksi ja harjoitellaan arjen sanastoa. Aiheita voivat olla suomalainen kulttuuri, työnhaku, koulu, terveys tai vaikka uutiset.  

Milloin? Maanantaisin klo 18.15–19.45
Missä? Aurala-opisto (Satakunnantie 10)
 Kysy lisää: katriina.m.marjamaki@utu.fi

(Suomen pakolaisapu)

Asukastoimintaa ja kohtaamisia Halisten Huudilla (klo 18-20)

3.4. Koko perheen pääsiäisaskartelua
Halisten Seurakunnan järjestämässä illassa maalataan pääsiäismunia ja koristellaan pajunoksia. Tarjolla myös iltapalaa!

10.4. Koko perheen konsertti Soiva satuseikkailu
HUOM! HALISTEN SEURAKUNTATALOLLA, ei Huudissa! Soiva satuseikkailu vie kuulijat seuraamaan Huhuu-linnun munan jännittävää matkaa. Tule ja kuule löytävätkö Huhuu-vanhemmat kadonneen kuo-riutumassa olevan poikasensa. Sadun mukana kuulijat pääsevät leikkimään tuttuja lastenlauluja. Konsertin kesto n. 45 min.

17.4. Kodin kevätsiivous ja tavaroiden vaihtoilta  
MLL:n Halisten perhekahvila järjestää Pop Up -kierrätysillan. Tuo omat tarpeettomat tavarasi vaihtoon ja etsi itsellesi uusia aarteita. Tarjolla kahvia, simaa sekä tietysti munkkeja!

24.4. Nukketeatteri Kas kummaa!: Täl pual jokkee ja vähä toiselki pual jokkee
Näytelmän aiheina ystävyys, kiusaaminen ja periksiantamattomuus. Pääosassa sepelkyyhky Touko Mettinen. Tapahtumat sijoittuvat keskelle Turkua. Teatteri sopii kaikenikäisille ja sen kesto on noin 25 min.


Yst.terv.

Miia Ylijoki
Kulttuurikoordinaattori
Turun kaupunki /
Vapaa-aikatoimiala
Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut
Puh. 040 642 8465
miia.ylijoki@turku.fi