Tule ideoimaan ja kehittämään uusia ratkaisuja energian visualisointiin ja pelillistämiseen! Turussa toukokuussa 17.-18. järjestettävässä Energy Hackathonissa etsitään uusia ratkaisuja siihen, miten energiaa ja energiankulutusta voisi tehdä näkyvämmäksi ja sen säästäminen mielenkiintoiseksi mahdollisimman konkreettisilla ja hauskoillakin tavoilla.

 

Mikä on 6Aika?

6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin – Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun – yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia. Vastaamme strategialla haasteisiin, joita kaupungistumien tuo. Haluamme kehittää kaupunkejamme entistä älykkäämmiksi ja vastata palveluilla kaupunkilaisten aitoihin tarpeisiin.

Energiaviisaat kaupungit -hanke

Energiaviisaat kaupungit (EKAT) – hankkeessa etsitään yhdessä yritysten ja käyttäjien kanssa uusia älykkäitä ja vähähiilisyyttä tukevia ratkaisuja kaupunkien asuin- ja palvelukiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen. Lisäksi hankkeessa tarkastellaan alueellisten energiajärjestelmien kehittämistä sekä 0-energiakortteiden suunnittelua.

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanke

6Aika-hankkeen Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt tavoitteena on vahvistaa liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille, jotka kehittävät oppimiseen sekä älykkäisiin fyysisiin ja virtuaalisiin oppimisympäristöihin liittyviä palveluja, tuotteita ja teknologioita, edistää käyttäjälähtöisten oppimisympäristöjen kehittymistä sekä tuoda esiin yrityksille ja muille kehittämistoimijoille tarjolla olevat, yhteiskehittämiselle avoimet oppimisympäristöt.

Turun kaupunki järjestää yhdessä Turun Ammattikorkeakoulun sekä yhteistyökumppaneiden kanssa energia-aiheisen innovaatiokilpailun. Tapahtuma on suunnattu pelialan, energia-alan ja ohjelmistoalan yrityksille, start-upeille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille.

Energiankulutuksen vähentämisellä niin kodeissa, kouluissa ja töissä on suuri merkitys päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Energiankulutuksen pienentämiseksi on hyvä tehdä energiateemasta sekä omista vaikutusmahdollisuuksista kiinnostavaa ja osallistavaa jo lapsille ja nuorille.

Energy Hackathonin teemana on Kaupunki ja rakennukset energia-aiheisena oppimisympäristönä. Kilpailuhaasteena on kehittää ratkaisuja, kuten digitaalisten sovelluksia ja pelejä, joiden avulla energiateemasta voisi oppia enemmän sekä rakennuksissa että niiden ulkopuolella. Kilpailutöissä toivotaan hyödynnettävän monipuolisesti esimerkiksi rakennusten energia- ja kulutusdataa, jota toimitetaan tiimien käyttöön, avointa dataa sekä esimerkiksi lisätyn todellisuuden (AR) elementtejä, joiden avulla energiaa voidaan konkreettisesti havainnollistaa. Kohderyhmänä ratkaisuissa tulisi olla kuluttajat ja loppukäyttäjät, erityisesti lapset ja nuoret.

Kilpailun palkintona on 4000 euroa, tukea ideoiden jatkokehittämiseen ja pilotointiin sekä Lenovon kannettavia. Tapahtumassa tiimit saavat tukea ja sparrausta ideoiden kehittelyyn laajalta joukolta asiantuntijoita. Mukana sparraamassa 6Aika Energiaviisaat kaupungit-hankkeen edustajat ja 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt hankkeen edustajat, Educraftor, Tieto Finland Oy, ISS Oy, Fortum Oyj ja Turku Energia.

Kilpailuun ilmoittaudutaan tiiminä 3.5.2019 mennessä. 

Aika: 17.-18.5.2019

Paikka: SparkUp, Turku Tykistökatu 4, 20520 Turku

Lisätietoa tapahtumasta: http://energiaviisaat.fi/energyhackathon/

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/energyhackathon

Hackathon Slack:  Liity Slackiin ja löydä tiimi tai lisää jäseniä omaan tiimiin!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä 6Aika-hankkeet Energiaviisaat kaupungit ja Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt. Tapahtuma tukee Turku Smart & Wise kärkihankkeen toteuttamista sekä Turun ilmastosuunnitelman tavoitetta kannustaa ja mahdollistaa myös kansalaisyhteiskunnan ja sidosryhmien osallistuminen ilmastotyöhön.

Lisätietoja: Projektikoordinaattori Maija Rusanen, maija.rusanen(at)turku.fi