Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassakin osallistutaan vaatevallankumoukseen, jota vietetään 22.4. alkavalla viikolla. Tekstiilipajalla on käytössä upeita Turku-aiheisia kankaanpainoseuloja, joita voi käyttää vanhaa uudistaessa.

Vimman tekstiilipajalla on 13–28-vuotiaille avoin kankaanpaino ja värjäys keskiviikkona 24.4. klo 14–20. Torstaina 25.4. klo 14–20 sama paja avoinna kaikenikäisille (alle 13-vuotiaat vanhemman seurassa). Pajat ovat osa vaatevallankumoustapahtumaa.

Käyntikerta on nuorisokortilla maksuton, alle 29-vuotiaat 2 €/käyntikerta. Muut 6 €/käyntikerta. Materiaalimaksua ei peritä vaatevallankumousviikolla, jos uudistaa omaa. Muina aikoina pieni materiaalimaksu käytön mukaan.

Katso lisää pajoista: Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma

Vimmassa osallistutaan vaatevallankumoukseen, jota vietetään 22.4. alkavalla viikolla.

Vimman tekstiilipajalla on 13–28-vuotiaille avoin kankaanpaino ja värjäys keskiviikkona 24.4. klo 14–20, torstaina 25.4. klo 14–20 sama paja on avoinna kaikenikäisille (alle 13-vuotiaat aikuisen seurassa). Pajat ovat osa vaatevallankumoustapahtumaa.

 – Tekstiilipajalla on käytössä neljä Turku-aiheista kankaanpainoseulaa, jotka on suunitellut Tiina Mustonen Fendarin viestintäpajalta, kertoo ohjaaja Taina Järvinen Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmasta.

– Painamisen jälkeen oman luovuuden voi päästää valloilleen ja Turku-aiheen voi maalata mieleisekseen tai vaikka jatkaa kuvaa! Käytössä on myös muita tekstiilikuvioinnin menetelmiä kuten leimaaminen ja solmubatiikki, Järvinen kertoo.

Kun muodistaa ja uudistaa omaa,
ei peritä edes materiaalimaksua

Tekstiilipaja haluaa kannustaa uudistamaan vanhoja vaatteita ja tekstiilejä painamalla, värjäämällä tai uudelleenompelemalla. Osallistujat voivat tuoda mukanaan omia vanhoja  t-paitoja, muita vaatteita tai vaikka kangaskassin, tekstiilipajassa ne saavat uuden elämän.

– Me haluamme nostaa esiin hidasta ja vastuullista muotia.  Ajatuksena on, ettei vanhaa laadukasta vaatetta kannata heittää menemään, vaan sen voi päivittää tähän päivään vaikka painokuvalla tai käyttää materiaalin uudessa muodossa.

Avoimissa pajoissa on käyntikertamaksu ja materiaalimaksu. Vaatevallankumousviikolla materiaalimaksua ei peritä, jos uudistaa vanhan tekstiilin.

Lisää tietoa vaatevallankumouksesta kampanjasivulta:

https://www.fashionrevolution.org/europe/finland/