Koko Turku ulkoilee -kampanja haluaa muistuttaa ulkoilun ja luonnossa liikkumisen tärkeydestä.

Kampanja kokoaa eri toimijoiden tarjoamia ulkoilumahdollisuuksia toukokuulta syyskuulle. Koko Turku ulkoilee -kampanja toteutetaan toista kertaa.

Luonto on lähellä

Turussa vehreä luonto on lähellä. Puistoja on keskustan läheisyydessä noin 30, ja lähiöissä on metsiä, polkuja ja kuntoreittejä. Selkeästi merkityillä Paavonpoluilla on helppo liikkua pidempikin matka.
Luonnosta voi nauttia monella tavoin ja monella aistilla. Jo pelkällä oleskelulla vihreässä ympäristössä on rauhoittava ja elvyttävä vaikutus. Luonnossa verenpaine, syke, lihasjännitys ja stressihormoni alenevat ja tunne omasta hyvinvoinnista kohenee. Luonnossa myös lasten levottomuus vähenee.

– Ulos kannattaa lähteä mahdollisuuksien mukaan ihan joka päivä. Kesäaamuna tehty pienikin ulkoilu kodin lähialueilla virittää päivään, ja kiireisenkin päivän jälkeen kesäluonto rentouttaa.  Helpointa on lähteä liikkeelle suoraan omalta kotiovelta ja nauttia kodin läheisistä viheralueista, puistoista, metsistä ja ranta-alueista, kehottaa vs. liikuntapalvelupäällikkö Johanna Friman Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

Ulos omin päin tai ohjattuun liikuntaan

Ulkoiluun voi inspiraation lähteeksi ottaa teemakarttoja, karttasovelluksia tai lähteä ohjatuille ulkoliikuntatunneille, joita on tarjolla esimerkiksi puistoissa.  

Kesäkuussa järjestetään myös ohjattuja kulttuurikuntoilureittejä. Toukokuussa voi jo omin päin kulttuurikuntoilla Aurajoen varren reiteillä joko mobiili- tai paperikarttojen avulla. Reittejä voi kiertää kävellen, juosten tai pyörällä.

Toukokuussa on tarjolla jo monenlaista ohjattua liikuntaa ulkona. Leikkipuistojumppia on eri puolilla kaupunkia. Toukokuussa starttaavat mm. kaikille aikuisille sopivat aamun herättelyjumppa, lempeä jooga, puistojooga ja puistojumppa Kupittaanpuistossa. Senioreille on tarjolla mm. ulkokuntosaliryhmiä, frisbeegolfia, kävelyjalkapalloa ja sauvakävelyryhmiä.

Uimaan ja melomaan

Meriveden lämpenemistä odotellessa kannattaa kesän vesiliikunta aloittaa Samppalinnan maauimalasta. Siellä voi nauttia jo toukokuun alusta lähtien ulkosalla uinnista ja vesijuoksusta aina taatusti lämpimässä vedessä.

Melontakurssit alkavat kesäkuussa. Melontaan pääsee tutustumaan kuitenkin jo toukokuun lopun melontakokeiluillassa esim. Soutu- ja melontakeskuksessa.