Pääkirjaston Kirjastopihalla tapahtuu paljon läpi kesän. Toukokuusta elokuuhun pihalla pyörii tutut yhteislaulut ja turistejakin mukaan houkutteleva sekä monipuolista ohjelmaa tarjoava Kesäkeidas.

Toukokuun toisella viikolla 6.–11.5. järjestetään uudenlainen Ihmisiä tässä ollaan -keskustelufestivaali. Pääkirjaston Studiossa ja Kirjastopihalla käydään keskusteluja vaihtuvista aiheista hyvinvoinnista lavarunouteen. Myös yleisö pääsee kommentoimaan ja haastamaan panelisteja.

Loppukuusta 20.–23.5. vietetään Turun puhallinmusiikkijuhlia ja 31.5. on kaikkien kevätjuhla Suvi suloinen.

Kesäkuun Vauvaviikolla 3.–7.6. Kirjastopihalla on ohjelmaa taaperoille, esimerkiksi varjomaalausta sekä graffiti- ja Taaperorap-työpajat.

Heinäkuussa Eino Leinon sekä runon ja suven päivänä. 6.7. järjestetään Go Runo Go –runofestarit. Ohjelmaa on kaikenikäisille. Heinäkuun 10. pihalla voi kokeilla akvarellimaalausta ohjaajien opastamana. Suuri maalaustapahtuma on kaikille avoin.  

Elokuussa nuortenosasto Stoori on Pihalla kahtena tiistaina 6. ja 13.8. Taiteiden yö tulee Kirjastopihalle 15.8. poistokirjamarkkinoineen ja luvassa on myös musiikkia.

Nähdään Kirjastopihalla!

Kirjastopihan ohjelma päivittyy kesän myötä, joten kannattaa varmistaa oikeat tiedot tapahtumakalenterista.