Runosmäen monitoimitalon uudisrakentamisen hankesuunnitelma on valmistunut. Monitoimitaloon tulee mahdollisuuksien mukaan päiväkoti, kirjasto, nuorisotila, neuvola ja seurakunnan tiloja. Puntaroitavana on nyt kolme vaihtoehtoa.

Keskellä Runosmäen koulu, kuva: Blom

Runosmäen monitoimitalon uudisrakentamisen hankesuunnitelma on valmistunut. Hankesuunnitelma perustuu kaupunginhallituksen huhtikuussa 2017 hyväksymään tilatarveselvitykseen.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut, että Runosmäen koulun tontilla (Piiparinpolku 19) sijaitseva nykyinen koulurakennus puretaan ja sen paikalle toteutetaan uudisrakennus. Uudisrakennukseen sijoitetaan mahdollisuuksien mukaan päiväkoti, kirjasto, nuorisotila, neuvola ja seurakunnan tiloja. Koulutoiminta nykyisessä rakennuksessa on päättynyt jo vuonna 2015, ja rakennuksessa sijaitseva kirjasto siirretään tulevana kesänä Runosmäen nuorisotaloon.

Tilapalvelukeskuksen laatimassa hankesuunnitelmassa esitetään monitoimitalon toteuttamiseksi kolme eri laajuusvaihtoehtoa. Kaikissa vaihtoehdoissa toteutetaan varhaiskasvatuksen sekä kirjasto- ja nuorisopalvelujen tilat. Vaihtoehdot poikkeavat toisistaan seurakuntayhtymän ja hyvinvointitoimialan tilojen osalta.

Ensimmäisen vaihtoehdon mukaan hanke toteutetaan yhteistyöhankkeena Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. Neuvola ja perhekeskuksen tilat ovat mukana vaihtoehdossa. Vaihtoehdon kokonaiskustannukset ovat noin 18,8 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus olisi noin 13,0 miljoonaa euroa. Tarkemmasta toteutusmallista ja kustannusten jakoperiaatteista päätetään myöhemmin erikseen.

Toisen vaihtoehdon mukaan monitoimitalo toteutetaan ilman seurakunnan tiloja niin, että neuvola- ja perhekeskuksen tilat ovat mukana. Kustannusarvio on noin 13,1 miljoonaa euroa.  Kolmas vaihtoehto on, että monitoimitalo toteutetaan ilman seurakunnan tiloja sekä ilman neuvola- ja perhekeskuksen tiloja. Kustannusarvio on noin 12,0 miljoonaa euroa.

Hankesuunnitelmasta pyydetään lausunnot kaupungin toimielimiltä ja seurakuntayhtymältä. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto voi päättää hankesuunnitelmasta kesäkuussa. Tämän jälkeen voidaan hanke käynnistää kuluvan vuoden aikana tavoitteena, että monitoimitalo olisi valmis vuoden 2022 loppuun mennessä.