Lasten vaaleissa ehdokkaina on kuusi fiktiivistä eläinhahmoa, joilla on kaikilla omat vahvuutensa. Vaalien äänestyspisteet ovat 26.5. klo 11-15 pääkirjaston lastenosastolla ja Jokisataman avajaisten yhteydessä Forum Marinumin piha-alueella.

Lasten vaalit

Ehdokkaiden esittelyt, äänestyspaikat ja -ajat:
www.lastenvaalit.fi

Step Up For Europe

Kampanjavideot julkaistaan Aurajoen Nuorkauppakamarin somekanavissa (Facebook @aurajokijc ja Instagram @jciaurajoki) ja sivustolla ​www.aurajokijc.fi​.  

Lisätiedot: www.stepupforeurope.eu

Aurajoen nuorkauppakamari ja Turun kaupunki ovat lähteneet mukaan Kuntaliiton tukemiin lasten vaaleihin, jotka järjestetään yli 40 kunnassa ympäri Suomen. Aurajoen Nuorkauppakamari on mukana edistämässä EU-vaalien äänestysaktiivisuutta myös ja Step Up For Europe -kampanjalla, joka tuo EU:n tuomia hyötyjä esiin ennakkoäänestyksen aikaan päivittäin julkaistavien videoiden kautta.   

Lasten vaalit

Ensimmäiset lasten vaalit järjestettiin Porissa kuntavaaleissa 2017. Idea vaaleihin lähti liikkeelle Facebook-päivityksestä, jossa turhautunut äiti tuskaili, kun lapsi ei ollut saanut pudottaa äidin äänestyslipuketta vaaliuurnaan. Lasten vaalit on sittemmin järjestetty Porissa jo kolmesti. 

Nyt Suomen Nuorkauppakamarit ry, Porin kaupunki ja Kuntaliitto kokosivat yhdessä valtakunnallisen ehdokasasettelun, jossa fiktiiviset eläinhahmot kilpailevat lasten äänistä päästäkseen matkalle Eurooppaan.  

– Haluamme tehdä vaaleista ja äänestämisestä kaikkien yhteisen tapahtuman, joka luo positiivisen tunnejäljen tulevaisuuden äänioikeutetuille. Porin kaupunki on järjestänyt lapsille omat vaalit menestyksekkäästi ja haluamme kannustaa myös muita kuntia samaan, sanoo Suomen Nuorkauppakamarit ry:n lasten vaalien projektipäällikkö Elna Jokinen.

Step Up For Europe

Step Up For Europe on JCI Europe -hanke, jolla halutaan innostaa nuoria aktiivisiksi eurooppalaisiksi ja ottamaan osaa poliittiseen vaikuttamiseen. Aurajoen Nuorkauppakamarin ideoima videokampanja Step Up For Europe avaa EU:n Turun seudulle ja Varsinais-Suomessa asuville tuomia hyötyjä hauskojen videoiden kautta. Videoissa seikkailee kamarin maskotti Seppo Ankka.