Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä Jokisataman avajaiset käynnistää Turun merellisen tapahtumakesän 23.−26.5. Pitkän viikonlopun yli 60 tapahtumasta valtaosa on maksuttomia.

Poimintoja Jokisataman avajaisista:

23.5. klo 17−20 Pax Navis, Ruissalon telakka
24.5. klo 14 Funikulaarin avajaiset, Kakolanmäki
24.−25.5. pe 9−15 ja la 10−16 Nuku rauhassa – merellinen kokonaisturvallisuustapahtuma, Varvintori
25.5. klo 11−16.30 Jokisatama soi! -konserttikokonaisuus, Suomen Joutsenen lava
26.5. klo 11−15 Kapteeni Kumiankan puuhapäivä, Forum Marinumin kenttä
26.5. klo 15−18 Turun puhallinmusiikkijuhlien Suuri puhallus -konserttikokonaisuus, Suomen Joutsenen lava

Katso koko ohjelma: www.turku.fi/jokisatama

- Tämä on se viikonloppu, jolloin kannattaa lähteä koko perheen voimin jokirantaan. Tapahtuman aikana voi vaikka osallistua kävelykierroksiin, pysähtyä kuuntelemaan musiikkia Suomen Joutsenen lavalle tai piipahtaa uuteen lasten merimuseoon Tyrskynmyrskyyn, tapahtuman vastaava tuottaja Eevi Rannikko kehottaa.

Avajaisten ensimmäisenä päivänä järjestetään Ruissalon telakalla Pax Navis -tapahtuma, joka avaa huviveneilykauden. Tapahtumassa kuullaan merirauhanjulistus, joka muistuttaa kaikkia saaristossa kulkevia veneilyrauhasta ja luonnossa liikkumisesta.

TFO telakalla! -festivaalin ohjelmistoa kuullaan myös Jokisataman avajaisissa. Ruissalon telkalla pääsee joogaamaan klassisen musiikin säestyksellä tai Westin-salissa nauttimaan jousien ja elektroniikan yhteistyöstä.

Kakolanmäeltä turvallisuustapahtumaan

Perjantaina turkulaiset pääsevät tekemään historiaa, kun Turun oma funikulaari vihitään käyttöön. Avajaisjuhlallisuudet järjestetään klo 14 eteenpäin Kakolanmäellä.

Perjantaina ja lauantaina Varvintorille levittäytyy Nuku rauhassa -turvallisuustapahtuma. Paikalla on muun muassa simulaattoriammuntaa, pyörähdysauto sekä kolari- ja pelastuskoiranäytöksiä.

Virittäydy kesään jokisatamassa

Lauantaina Suomen Joutsenen lavan valtaa Jokisatama soi! -kokonaisuus vaihtuvalla musiikkiohjelmalla. Yhtenä erikoisuutena nähdään Ruotsin suurin ukuleleorkesteri Tobbes Ukuleleorkester, joka koostuu yli 40 soittajasta.

Sunnuntaina Forum Marinumin piha-alueella on lapsille omistettu Kapteeni Kumiankan puuhapäivä. 30 puuhapistettä pitävät huolen, ettei aika käy tylsäksi! Paikan päällä on mahdollista päästä moikkaamaan alpakoita, ratsastamaan keppihevosilla, ajelemaan polkuautoilla ja paijaamaan Taikatassujen kaverikoiria.

Jokisataman Avajaiset -tapahtuman järjestelyistä vastaa Turun kaupunki yhdessä paikallisten yhteistyötahojen kanssa.

Fölin linja 1 kulkee tihennetysti perjantaista sunnuntaihin, ja paikalle pääsee myös kätevästi pyöräillen tai kävellen. Fölin vesibussit aloittavat liikennöinnin 20.5.

vesibussi_ruissalossa_1600_kuva_susse_maattanen.jpg
Vesibussi Ruissalossa. Kuva: Susse Määttänen