Uusi lähijakeluasema toimii kevytlogistiikan tukikohtana Turussa. Ensimmäinen toimija asemalla on kansainvälisiin pikakuljetuksiin erikoistunut DHL Express, jonka pyöräkuriirit lähtevät liikkeelle asemalta. Kesällä asemalla aloittaa toimintansa myös Turun Osuuskaupan Kauppakassi-palvelu.

CityHUB

Avajaiset

Yleisölle avointa avajaistilaisuutta vietetään perjantaina 17.5. klo 12-16 Puutorilla.

Paikalla on yhteistyökumppaneita ja markkinatunnelmaa sekä DHL Expressin Suomen johtoa klo 15 eteenpäin.

6Aika: Citylogistiikan uudet ratkaisut

CityHUB on Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen pilottikokeilu, joka mahdollistaa kevyiden jakelumuotojen toteutumisen Turun keskustan alueella. Tarkoituksena on hillitä jakeluliikenteen aiheuttamia päästöjä, tehdä keskusta-alueesta viihtyisämpi ja turvallisempi sekä vähentää jakeluautojen määrää keskustassa.

citylogistiikka.fi

Pyöräkuriirien reitit ovat tyypillisesti noin 10-20 kilometrin pituisia ja kyydissä on pääasiassa asiakirjalähetyksiä sekä pienikokoisia, alle 5 kilon painoisia paketteja.

- DHL:n ympäristönsuojelutavoitteena on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä. Nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen leikkaaminen on meille tärkeä osa tätä matkaa. Turun CityHUB-lähijakeluasema tukee tavoitettamme erinomaisesti, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri.

Kesän aikana asemalla aloittaa toimintansa myös Turun Osuuskaupan Kauppakassi-palvelu.

- Kauppakassi-palvelu on kasvattanut suosiotaan tasaisesti ja se herättää jatkuvasti kiinnostusta. Jatkossa palvelut ovat myös keskusta-asukkaiden ulottuvilla, kun kesäkuusta lähtien Kauppakassi-ostokset voi noutaa kätevästi Puutorilta. Olemme näin mukana ympäristöpäästöjen vähentämisessä ja vastaamme paremmin myös autottomien asiakkaidemme tarpeisiin, sanoo konseptipäällikkö Jussi Virtanen Turun Osuuskaupasta. 

Puutorin lähijakeluasema on rakennettu siirrettävistä moduuleista ja se saa sähkönsä auringosta. Toimintaa on tarkoitus jatkaa 12 kuukautta, jotta toiminnan kannattavuutta voidaan arvioida kaikkina vuodenaikoina.

CityHUB-lähijakeluasema Puutorilla.