Ensi viikonloppuna 17.–18.5. järjestettävässä Energy Hackathonissa haetaan uusia ratkaisuja siihen, miten energiaa ja energiankulutusta voisi tehdä näkyvämmäksi. Tavoitteena on tehdä energian säästäminen mielenkiintoiseksi konkreettisilla ja hauskoillakin tavoilla. Kohderyhmänä ratkaisuissa ovat kuluttajat ja loppukäyttäjät, erityisesti lapset ja nuoret. Tavoitteena on löytää tapoja energiateeman ilmiöoppimiseen yritysten ja opiskelijoiden kehittämien luovien ratkaisujen avulla.

Kaikenlaisia uusia ratkaisuja tarvitaan kaupunkien hiilineutraaliustavoitteisiin pääsemiseksi - myös kuluttajien käyttäytymisellä on vaikutusta.

- Energiatehokkuudella on suuri merkitys päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa ja ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä. Myös kaupunkilaisilla on vaikutusmahdollisuuksia ja älykkäissä kaupungeissa käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa rakennusten kanssa, sanoo Smart and Wise Turku -hankejohtaja Rami Savila.

Energiadatan visualisoinnissa ja hyödyntämisessä on valtava potentiaali

Datan hyödyntämiselle etsitään jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja energiateemaa on visualisoitu nuorille ja lapsille mielenkiintoisella tavalla vasta vähän. Digitaalisten ratkaisujen ja visualisoinnin yhdistäminen energiadataan avaa kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille.

- Hackathonissa toivotaan syntyvän ideoita ja konsepteja uusista digitaalisista sovelluksista ja peleistä, joita kehitetään ja pilotoidaan edelleen yritysten kanssa kouluissa ja muissa ympäristöissä, sanoo Rauli Lautkankare Turun ammattikorkeakoulusta ja Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeesta.

Voittaja ratkeaa lauantaina 18.5. klo 19

Voittajalle on luvassa Turun kaupungin Smart and Wise -kärkihankkeen lahjoittama 4000 euron palkinto sekä tukea ratkaisujen jatkokehittämiseen ja pilotointiin. Voittajatiimi pääsee myös esittelemään ratkaisuaan 6Aika-ständille SHIFT-yritysfestivaalille. Tapahtumaan on ilmoittautunut 15 tiimiä pelialan sekä ohjelmistoalan yrityksiä, start-upeja, opiskelijoita ja muita kiinnostuneita. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Energy Hackathon järjestetään osana 6Aika EAKR-rahoitteisia Energiaviisaat kaupungit ja Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeita yhteistyössä Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun, Valonian ja yhteistyökumppanien kanssa. Tapahtuma on osa EU Green Weekiä.

Tutustu ohjelmaan: energiaviisaat.fi/energyhackathon.