Liikkuvan resurssikeskuksen retkeilyauto lähtee jälleen liikkeelle eri asuinalueille ja vie maksutonta ohjausta ja neuvontaa lähelle sitä tarvitsevia. Nyt käytössä on oma matkailuauto vuokra-auton sijaan, jolla pääsee aiempaakin joustavammin liikkumaan alueille.

Lisätiedot

Liikkuva neuvontapiste on osa Liikkuva resurssikeskus -toimintaa, jota Veikkaus tukee. Liikkuva resurssikeskus on Turun kaupungin hyvinvointitoimialan ja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n kumppanuustoimintaa.

Liikkuvan resurssikeskuksen Iloa arkeen -neuvontapysäkit ovat jo kolmen vuoden ajan palvelleet eri puolilla Turkua antaen neuvontaa ikäihmisille. Mukana on ollut ammattilaisia eri yhdistyksistä ja muista tahoista.

Maakuntapysäkkejä järjestettiin viime vuonna muutamia, ja nyt ne jatkuvat yhteistyössä KomPAssi - Varsinais-Suomen keskitetty asiakas- ja palveluohjaustoiminnan sekä alueiden toimijoiden kanssa.

Liikkuva resurssikeskus oli kolmivuotinen kehittämishanke, joka päättyi viime vuonna Vanhustyön Keskusliiton sekä Ilmarisen myöntämään Tasavallan presidentin suojelemaan vuoden vanhusteko -palkintoon. Toiminta jatkuu nyt pysyvämmällä rahoituksella.

Lisätiedot:

Juhannusviikon ohjelma Turussa

Ohjelma Salon seudulla

Jatkossa Liikkuva resurssikeskus on Turun lisäksi liikkeellä myös maakunnassa yhteistyössä KomPAssi-toiminnan kanssa.

Liikkuva resurssikeskus täydentää olemassa olevia palvelua ja tuo ohjauksen arkiympäristöön eri kaupunginosiin mm. kauppojen, kirjastojen ja apteekkien edustoille. Seniori tai hänen läheisensä voi samassa paikassa tavata niin kaupungin kuin järjestöjen työntekijöitä, usein myös vapaaehtoisia.

- Jaamme pysäkeillä tietoa ikääntyneille suunnatuista menovinkeistä, erilaisista tavoitteellisista ryhmistä sekä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista, kertovat Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijät, geronomit Satu Järvenpää sekä Tiiu Uusaho.

Liikkuvassa resurssikeskuksessa työskentelee myös Turun kaupungin ikääntyneiden palveluohjaaja Antero Lehtonen.

- Minulta voi tulla kysymään esimerkiksi kaupungin palveluista, tukipalveluista ja Kelan etuuksista. Asiakkaan ei tarvitse itse tietää mitä tukia on saatavissa, autamme asiakasta palveluiden selvittämisessä.

Maakunnissa palveluihin ohjaa alueen oma palveluohjaaja. Tällä hetkellä Liikkuvan resurssikeskuksen kumppaneita ovat Turun lisäksi Salo, Lieto, Uusikaupunki sekä perusturvakuntayhtymä Akseli.

- Meille voit tulla kertomaan muutenkin vain kuulumisiasi tai vaikkapa asuinalueesi terveisiä eli tuomme tietoa ja samalla myös keräämme sitä. Rohkeasti vaan juttusille, kannustavat työntekijät.

     

Satu Järvenpää, Tiiu Uusaho ja Antero Lehtonen lähtevät jälleen liikkeelle eri puolille Turkua.

Liikkuvan resurssikeskuksen työntekijät ja kaupungin sekä järjestöjen ammattilaiset tavattavissa viikolla 25:

Ma 17.6. klo 9–11 Runosmäen terveysaseman parkkipaikka
klo 13–15 Prisma Länsikeskus, parkkipaikka

Kuulolähipalvelu! Turun Kuuloyhdistys ry:n vapaaehtoistyöntekijältä saat opastusta kuulokojeen käytöstä ja huoltamisesta sekä neuvoja kuulon huoltamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ti 18.6. klo 9–11 Kirkkotien terveysaseman aula
klo 13–15 K-market Ilpoinen, parkkipaikka

Askarruttavatko muistiasiat? Tule puhumaan niistä Varsinais-Suomen Muistiluotsin muistineuvojan kanssa.

Ke 19.6. klo 9–11 Mäntymäki 1 -terveysaseman aula
klo 13–15 S-market Halinen, parkkipaikka

Tietoa Senioripysäkki-toiminnasta. Syksyllä on alkamassa uusia ryhmiä yli 60-vuotiaana eronneille, ryhmätoimintaa myös kaltoinkohtelua kokeneille. Paikalla Turun Kaupunkilähetys ry:n työntekijä.

To 20.6. klo 9–11 K-market Perno, parkkipaikka
klo 13–15 K-market Suikkila, parkkipaikka

Menossa mukana mielenterveysomaisten asioihin perehtynyt ammattilainen V-S mielenterveysomaiset – FinFami ry:stä. Pysäkillä myös haitarin soittoa!   

Seuraavat maakunnan pysäkit Salon seudulla:

Mukana Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijät ja Salon kaupungin vanhuspalveluiden palveluohjaaja. Menossa mukana myös Kuulolähipalvelu! Salon Kuuloyhdistyksen vapaaehtoiselta saat neuvoja kuuloon ja kuulonhuoltoon liittyvissä kysymyksissä, sekä apua mm. kuulokojeen huoltamiseen.

Ti 25.6. klo 12-14 S-Market Perniö
To 27.6. klo 12-14 Sale Pertteli

Näiden pysäkkien lisäksi huristelemme tiistaina 25.6. klo 14-15 muuallakin Perniössä sekä keskiviikkona torstaina 27.6. klo 14-15 Perttelissä. Jos et pääse kaupan pihalle, liikumme luoksesi! Neuvonnan lisäksi tuomme pullat mukanamme. Soita meille kyseisinä päivinä p. 045 7750 0068, niin sovitaan tarkemmin paikasta. Salon pysäkeillä keräämme myös askarreltuja hyvän mielen kortteja! Ilahdutamme niillä myöhemmin kotihoidon asiakkaita.