Forum Marinumin Kruununmakasiinin vintillä pääsee kokemaan Turun ja saariston merellisyyttä uudessa pop up -näyttelyssä. Näyttely antaa maistiaisia tulevasta Turun merikeskuksesta, jossa merelliset elämykset, tiede ja kulttuuri kohtaavat. Samalla kerätään yleisön ajatuksia ja ideoita tulevan keskuksen sisältöön.

Merikeskus pop up

Forum Marinum, Kruunumakasiinin vintti, 14.6.-4.8. joka päivä klo 12-17, vapaa pääsy.

 

Tulevaisuuden merikeskus on merellinen kohtaamispaikka, jossa meren ja saariston voi kokea elämyksellisesti sekä innostua matkustamaan saaristoon. Pop up -näyttely herättää ajatuksia ja inspiroi yleisöä ideoimaan, mitä merikeskus voisi sisältää.

Mukana näyttelyssä on yli 20 merellisyyden eri puolia hauskasti ja osallistavasti esittelevää toiminnallista pistettä. Vintillä pääsee muun muassa nautiskelemaan kallioluodolle ja kurkkaamaan virtuaalisesti, miltä näyttää Dalskärin saari pinnalta ja pinnan alta. Seilin Saaristomeren tutkimuskeskus on pystyttänyt näyttelyyn punkki- ja silakkatutkimuspisteen sekä valokuvanäyttelyn Turunmaan saaristosta.

Maksuttoman näyttelyn sisällöistä vastaavat Turun kaupungin Archipelago Access -hanke yhteistyössä Forum Marinumin, eri yhdistyksien, korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa.

Kohti merellisempää Turkua

Kuva: Shutterstock

Merellisen Turun kehittäminen on yksi Turun kaupungin kärkihankkeista. Merikeskus rakentuu tulevien vuosien aikana merelliseksi oppimis- ja elämyskeskukseksi jo olemassa olevien Forum Marinumin näyttelyiden rinnalle. Merikeskus vahvistaa Turkua saariston keskuksena sekä merellisen kasvun ja elinkeinojen kaupunkina.

Turun ja Tukholman yhteinen Archipelago Access ‐hanke käynnistää merikeskuksen rakentumisen ja se edis-tää saariston palveluiden ja elämysten löydettävyyttä, ostettavuutta ja saavutettavuutta keskuskaupungeista, Turusta ja Tukholmasta. Samalla etsitään keinoja kaupunkien välisen saaristoalueen kehittämiseksi yhtenäiseksi matkailualueeksi. Kaksivuotista hanketta rahoittaa Central Baltic Interreg 2014‐2020 ‐ohjelma.

Merikeskus pop up -näyttelyn ovat toteuttaneet:

Bassi, Forum Marinum, Itämerihaaste, John Nurmisen säätiö, Merelliset tapahtumat, Metsähallitus, Pidä Saaristo Siistinä ry, Saaristokeskus Korpoström, Suomen sukellushistoriallinen yhdistys, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Turun yliopisto, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Visit Parainen, Visit Turku ja Åbo Akademi