Lasten liikunnan seuratoimijoille on nyt tarjolla työkaluja oman valmennusosaamisen vahvistamiseksi.

Lupaus innosta -hanke toteutetaan mentorointimallilla. Hankkeen aktorihaku on avoinna 21.8. asti. Aktoreiksi haetaan seuravalmentajia ja ohjaajia, joilla on jo jonkin verran ohjaustaustaa ja jotka haluavat vahvistaa osaamistaan lasten ja nuorten liikunnan ohjaamisessa ja valmentamisessa. Mentorointiprosessin avulla aktori saa tietoa lasten liikunnan laatutekijöistä, konkreettisia taitoja ja keinoja valmennukseen sekä vertaistukea. Aktoreiden sparraajina toimivat hankkeeseen valitut mentorit, jotka ovat kokeneita seuratoimijoita ja valmentajia.

Aktorit osallistuvat neljänä arki-iltana Turussa järjestettäviin asiantuntijaluentoihin syys-tammikuussa 2019–2020. Luentoja pitävät asiantuntijat muun muassa Jyväskylän yliopistosta ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta. Luennot ovat aktoreille maksuttomia. Aktorit sitoutuvat osallistumaan myös mentori-aktori-tapaamisiin samalla aikavälillä.

Liikunnallisen elämäntavan edistäjä

Hankkeen päätavoitteena on edistää kansallisesti tutkittujen ja määriteltyjen lasten liikunnan laatutekijöiden toteutumista turkulaisissa urheiluseuroissa, jotta lapset ja nuoret kiinnittyvät nykyistä vahvemmin liikunnalliseen elämäntapaan.

Lupaus innosta -hanke on Turun kaupungin liikuntapalveluiden koordinoima ja sitä toteutetaan yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen, Jyväskylän yliopiston, KiHu:n, Olympiakomitean, liikunnan aluejärjestön, Turun Seudun Urheiluakatemian sekä seuraparlamentin kanssa. Laaja yhteistyötahoverkosto mahdollistaa laatutekijöiden kokonaisvaltaisen ja laaja-alaisen edistämisen Turun kaupungissa.

Katso video lasten liikunnan laatutekijöistä:

Asiasanat: