Kaupunkikulttuuria, musiikkia, historiaa, ruokaa ja meritunnelmaa – siinä resepti Turun heinäkuuhun. Tapahtumat tuovat toimintaa lomakauden keskelle kruununaan Ruisrock ja erikoistärppinä Turun linnan Turnajaiset ja Aurajoen höyrytreffit.

Tapahtumia heinäkuussa 2019:

1.-6.7. Suomen Jazzakatemian konsertit
6.7. Runon ja suven päivä – Go Runo Go
7.7. Avoimet puutarhat -teemapäivä
5.–7.7.2019 Ruisrock 
11.–14.7.2019 Turun linnan Turnajaiset
25.8. saakka Keskiaikakierrokset ja Pikkuritarikierrokset Turun linnassa
31.8. saakka Turku goes 1812 -virtuaalikierrokset
15.9. saakka Imogen Cunningham, Turun taidemuseo
16.8. saakka Meyer Turku -telakkakierrokset
18.-21.7. Kansainväliset suurmarkkinat
18.–20.7.2019 Airisto Classic Regatta 2019
25.–27.7.2019 DBTL
25.–27.7.2019 Turku Food & Wine Festival
26.-28.7. Aurajoen höyrytreffit
27.7.2019 ILMIÖ

Turun kaupungin museot: www.turku.fi/museo

Lisää tapahtumia Turun alueella:
www.turkukalenteri.fi

Huomio digikehittäjät!
Seudullisen tapahtumakalenterin tiedot ovat saatavilla myös avoimen datan rajapinnasta
https://api.turku.fi/linkedevents/v1/ 
Lisätiedot: avoindata@turku.fi

Heinäkuu Turussa kuulostaa varsin hyvältä idealta.

Musiikkia – kädet ilmaan!

Ruisrock vietetään 50. kertaa. Kolmen päivän aikana Ruissalon Kansanpuistoon odotetaan noin 100 000 vierailijaa. Luvassa on kolme päivää täynnä musiikkia, taidetta ja tekemistä, yllätyksiä ja onnellista yhdessäoloa.

Jazzin koukkuihin pääsee tutustumaan Suomen Jazzakatemian ilmaiskonserteissa Vaakahuoneella, kun nuoret muusikot kohtaavat yhteiskeikoilla kentän kokeneita guruja heti heinäkuun alussa.

Klassikkofestivaali DBTL toteutetaan tänä kesänä täysin uudessa paikassa Turun tuomiokirkon kupeessa. Uudella komealla tapahtumapaikalla nähdään suomirockin kärkinimiä sekä pääesiintyjänä itse Bonnie Tyler.

Vaihtoehtomusiikin ja -taiteen festivaali ILMIÖ järjestetään Turun Uittamon vanhan tanssipaviljongin ympäristössä. Tällä kertaa päivän erikoisvieraisiin kuuluvat esimerkiksi NEU!-legenda Michael Rother ja Hullu ruusu.

Awake Again Ruisrockissa. Kuva: Turku Rock Academy / Juha Kurri

Turnajaisia ja virtuaalitekniikkaa

Heinäkuussa kisataan historiallisissa taistelulajeissa, kun Turun linnan turnajaiset valtaavat Linnanpuiston. Neljättä kertaa järjestettävät turnajaiset ovat laajentuneet avoimiksi Euroopan mestaruuskilpailuiksi. Jalan ja hevosten selässä miteltäviä taisteluja voi seurata neljän päivän ajan ja taistelu- ja markkina-alueelle on vapaa pääsy.

Keskiajan kaipuuta voi lievittää myös Turun linnan keskiaikakierroksilla sekä pikkuritarikierroksilla, joilla pääsee etsimään aarteita ja kuulemaan jännittäviä tarinoita linnan asukkaiden elämästä. Lisäksi Turun linnan Voudinsalissa pääsee VR-teknologian avulla vierailemaan 1800-luvun alkuvuosien Turun Vanhan Suurtorin maisemissa. Turun kaupungin museoiden ohjelmassa on muutenkin tarjolla paljon erityistä kesäohjelmaa, satoi tai paistoi.

Turun taidemuseon kesäkausi esittelee modernin valokuvataiteen johtaviin nimiin kuuluvan amerikkalaisen Imogen Cunninghamin (1883–1976), joka tunnetaan parhaiten mustavalkoisista muotokuvistaan ja pelkistetyistä kasvi- ja alastontutkielmistaan.

Herkkuja ja merellisyyttä

Forum Marinumin alueella järjestettävä Food & Wine Festival kokoaa yhteen paikallisia laaturavintoloita sekä vierailijakokkeja huippuravintoloista. Herkuttelijoita hemmotellaan myös laatuviineillä ja käsityöläisoluilla.

Samaan aikaan Suomen merialueen vaikuttavimmat höyrylaivat kokoontuvat myöskin Forum Marinumilla 20 vuoden tauon jälkeen Aurajoen höyrytreffeillä. Näyttävien alusten lisäksi museossa on ohjelmaa koko perheelle.

Uusien alusten maailmaan pääsee tutustumaan Meyer Turku -telakkakierroksilla. Opastetuille kierroksille lähdetään bussikuljetuksella keskustasta ja vierailun aikana tutuksi tulee turkulainen telakkateollisuus ja maailman suurimpien risteilyalusten rakennuspaikka.

Airisto Classic Regatta tuo Ruissalon telakan vierasvenesatamaan upeita purjeveneitä, jotka kisaavat Airiston saaristolaisradoilla kolmen päivän ajan. Regatta on osa Baltic Classic Masters –purjehduskisoja.

airistoclassicregatta_studiokukka9650.jpg
Airisto Classic Regatta. Kuva: Studio Kukka