Euroopan komission ja kaupunkien sidosryhmien innovaatioalusta European Innovation Platform for Smart Cities and Communities (EIP-SCC) julkaisi oppaan, joka kokoaa yhteen ohjeita ja kokemuksia älykaupunki- ja energiahankkeiden kehittämisestä, rahoittamisesta, toimeenpanosta, replikoinnista ja laajentamisesta.

Älykaupunkihankkeiden teemat, kuten puhdas ja älykäs liikkuminen, IT-infrastruktuurit ja hiilineutraalit tai positiiviset energiakorttelit ovat laajoja kokonaisuuksia, jotka vaativat pitkän aikavälin suunnittelua, osallistavia prosesseja, uusia liiketoimintamalleja sekä parempaa eri sektoreiden välistä yhteistyötä. EIP-SCC:n ja Norjan teknologia- ja tiedeyliopisto NTNU:n laatima Smart City Guidance Package -opas on tarkoitettu inspiroimaan ja tukemaan kaupunkien toimijoita tässä työssä.

Opas sisältää step-by-step ”to-do” -listan älykaupunkihankkeiden kehittämisen vaiheista sekä työkaluista kunkin vaihteen toteuttamiseksi. Lisäksi opas sisältää runsaasti konkreettisia esimerkkejä ja hyviä käytäntöjä olemassa olevista hankkeista.

Asiasanat: