Suomen vanhimpiin festivaaleihin lukeutuva Ruisrock vietetään 5.–7.7. jo 50. kerran Ruissalon Kansanpuistossa. Yhdenvertaisuus, parempi tulevaisuus, ilo ja onnellisuus ovat Ruisrockin juhlavuoden tärkeitä teemoja.

Liikkuminen festivaalin aikana

 • Festaribussit liikennöivät keskustan ja festaribussiaseman välillä Ruisrockin aukioloaikojen mukaisesti. 
 • Ruissalon linjalla 8 ajetaan Ruisrock-viikonloppuna 5.–7.7. runsaasti lisävuoroja. Linja 8 lähtee lähtee Puutorilta.
 • Pyöräileviä festivaaliasiakkaita palvelee kaksi pyöräparkkia.
 • Autolla kulkevat festivaalivieraat voivat pysäköidä autonsa Artukaisissa sijaitsevalle parkkialueelle, jolta maksuton festaribussi kulkee festaribussiasemalle.
 • Fölin vesibussi ei liikennöi Ruissalon Kansanpuiston pysäkille 26.6.–10.7. välisenä aikana.
 • Katso lisätietoja liikkumisesta

Jo kolmatta vuotta peräkkäin loppuunmyyty Ruisrock odottaa festivaalikansaa juhlavuoden viettoon. Luonnonkauniissa Ruissalossa järjestettävä festivaali luo vuodesta toiseen ainutlaatuisen festivaalikokemuksen. Ruissalon ympäristöä on syytä kuitenkin vaalia, jotta festivaalista voidaan nauttia kansanpuistossa vielä vuosienkin päästä. Ympäristöteema on huomioitu festivaalin aikana. Esimerkiksi festivaalien bajamaja-alueelle tulee vettä säästävä ja hygieeninen käsienpesuhana ”Elefanttihana”.

Rantalavan edustalla seilaa pintavesien puhdistukseen kehitetty roskienkeräysvene ”Roska-Roope”. Rantalavan kupeessa sijaitsee myös Turun AMK:n opiskelijoiden toteuttama RockSock-piste, joka laittaa festarikansan pohtimaan kulutustottumuksiaan. Pisteellä pääsee muun muassa tutustumaan omien vaatteidensa alkuperään

Myös festivaalialueen ulkopuolella tuodaan ympäristöteema esiin. Artukainen Camping -leirintäalueelle rakennetaan erillinen Green Camping -alue, jossa ohjeiden mukaan jätteensä lajitelleet saavat takaisin osan leirintäalueen paikkamaksustaan.

Moderneja makuja ja jokaiselle jotakin

Juhlavuoden ruokatarjonta kukoistaa. Valinnanvaraa löytyy monenlaiseen nälkään ja esimerkiksi erityisruokavaliot on pyritty huomioimaan valikoimassa aikaisempaa kattavammin. Entistäkin laajempi ruokatarjonta tarjoaa festivaalikävijöille ajankohtaisia makuja läheltä ja kaukaa.

Useampi turkulainen ravintola saapuu Ruissaloon loihtimaan maukkaita lähiherkkuja!

KARU saapuu Ruissaloon kolmatta kertaa. Tarjolla on maukkaita lämpimiä annoksia, jotka edustavat aasialaista katu- ja pubiruokaa parhaimmillaan.

Nick’s food design tarjoaa maukkaita gyroksia ja rapeita bataattiranskalaisia. Taivaallisen makuelämyksen takaa rautainen ammattitaito ja tekemisen meininki.

VG Wok on vietnamilaisthaimaalaista kasvisruokaa valmistava perheyritys. VG Wok on tunnettu taidolla valmistetuista, ravitsevista tofu- ja soijatuotteistaan.

MBakery tarjoaa makeita jäätelöitä ja leivoksia, mutta myös suolaiseen nälkään oman leipomon pariloituja leipiä. Yksi festivaalien mielenkiintoisimmista herkuista on gelato-jäätelöannos, joka tarjoillaan savuavasta jäätelökulhosta!

Ravintola KARUn teltalta saa festivaalin aikana japanese fried chickeniä, ribsejä ja vegaanista ruokaa. Kuva: Ravintola KARU

Festivaalien ruokatarjontaa saa muuten läpi vuoden:

 • KARU, Aurakatu 3
 • Nick’s food design, Linnankatu 85
 • VG Wok
  Arvininkatu 10, Port Arhur 
  Rauninaukio, Raunistula
  Tykistökatu 6, Kupittaa
  Linnankatu 11 B, keskusta Forum
 • MBakery, Kauppahalli, Eerikinkatu 16 
Festaribussiasema sijaitsee Ruissalon sillan kupeessa, josta on noin kahden kilometrin kävelymatka festivaalialueelle. Legendaarinen kävelymatka taitetaan kaunista Rantapromenadia pitkin.

Digitaalisuus helpottamaan viestintää

Ensimmäisenä suomalaisen festivaalina Ruisrock kokeilee tekoälyä osana tapahtuman viestintää. Ruissibotti tarjoaa festarikansalle ja tapahtumasta kiinnostuneille nopean lisäpalvelun perinteisen viestintäkanavan tueksi. Ruisrockin Facebook-sivun Messengerissä voit kysyä vinkkejä Turun vierailulle tai yleisesti festivaalin käytännön asioista. Ruissi-botti vastaa kysymyksiin tai ohjaa kysyjän oikeaan paikkaan etsimään tietoa.

Ruisrock 2019 -mobiilisovelluksen avulla saat festivaalin ohjelma-aikataulun suoraan puhelimeesi. Löydät sovelluksesta kätevästi myös ravintoloiden ja palvelujen sijainnit. Kun sallit paikannuksen, saat näppärästi puhelimeesi mahdolliset turvallisuusviestit ja ajankohtaiset ilmoitukset.