Työpisteessä järjestetään moduuleja, joiden tarkoituksena on edistää osallistujien työllistymistä. Digipalvelut-moduuli on suunnattu erityisesti maahanmuuttajille, mutta kaikki ovat tervetulleita.

Ilmoittautuminen ja yhteystiedot

  • Digipalvelut-moduuliin ilmoittaudutaan Työpisteen infotiskin kautta osoitteessa Käsityöläiskatu 10.
  • Työpisteen puh. 02 262 5072.
  • http://www.turku.fi/tyopiste

- Väestön monimuotoistuminen muuttaa yhteiskuntaa. On tärkeää ymmärtää, että kotoutuminen edellyttää sitoutumista sekä maahanmuuttajalta itseltään että vastaanottavalta yhteiskunnalta. Valmennusmoduuleissa lähtökohtana on, että tarpeet huomioidaan ja sen kautta tarjotaan kotoutumista edistäviä toimenpiteitä sekä palveluja, sanoo digipalvelut-kurssia vetävä hanketyöntekijä Matti Jokiniemi.

Jokiniemi kertoo, että kursseja on sekä kantaväestölle että maahanmuuttajille. Sisällöt ovat kuitenkin hyvin samanlaisia, joten kuka vaan voi tulla mille tahansa kurssille.

- Kaikki tähtää kuitenkin loppupeleissä siihen, että asiakas pystyisi omilla taidoillaan käyttämään sähköisiä palveluja, joita nykyään tarvitaan joka paikassa, Jokiniemi toteaa.

- Kurssilla käymme läpi Suomen julkishallinnon organisaatioiden sähköisiä asiointipalveluja. Verotoimisto, Kela ja TE-toimisto tulevat tutuksi. Raapaisemme pintaa myös sähköiseen pankkiasiointiin. Sitten on sellaisia Turun kaupunkiin liittyviä palveluita, joita osallistujat toivovat erikseen – suosikkeja ovat kirjasto ja Föli.

Pintaraapaisua hieman syvemmin asiakkaita opastetaan sähköisiin palveluihin tunnistautumisessa ja eri paikkoihin rekisteröitymisessä.

 - Mikäli osallistujalla ei ole sähköpostitiliä, saatetaan sellainenkin luoda moduulin aikana. Sähköposti voi olla hyvinkin tärkeä tunnistautumisessa ja sitä kautta joutuu monesti vielä vahvistamaan rekisteröitymisensä. Riippuu aina vähän osallistujien määrästä, kuinka tarkasti asioihin pystytään perehtymään. Osallistujamäärät saattavat vaihdella jossain yhden ja kymmenen välillä, Jokiniemi kertoo. Tavoitteena on kuitenkin järjestää kurssi, mikäli yksikin kiinnostunut ilmoittautuu. 

Invalid Scald ID.