Turun lentoaseman reittitarjonta jatkaa kasvuaan, kun Wizz Airin operoima suora reitti Turusta Pohjois-Makedonian Skopjeen avattiin keskiviikkona 31.7. Ensimmäinen lento kohti Skopjea lähti Turun kentältä klo 10.45.

- On todella merkittävää ja hienoa, että Wizz Air jatkaa panostuksiaan Turun kentän tarjonnan monipuolistamiseksi. Turun kentän reittivalikoima jo niin kattava, että jokaisen Turun seudulta matkustavan kannattaa ehdottomasti tarkistaa Turun tarjoamat reittivaihtoehdot ennen matkalle lähtöään, toteaa Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Skopje on Pohjois-Makedonian pääkaupunki, ja se on maan poliittinen ja taloudellinen keskus, jossa asuu yli neljännes maan väestöstä, noin puoli miljoonaa asukasta. Skopjen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungista.

Turusta pääsee joustavasti maailmalle

Wizz Air on kasvattanut tuntuvasti reittiverkostoaan Turusta. Marraskuussa 2018 Wizz Air avasi reitin Liettuan Kaunasiin ja toukokuussa 2019 alkoivat suorat lennot Puolan Krakovaan. Lontoon Lutonin lentoasemalle avattiin suora yhteys Turusta aiemmin tässä kuussa.

Turusta voi tällä hetkellä lentää joustavasti lukuisiin kohteisiin maailmassa. Tukholman, Riian ja Helsingin kenttien kautta aukeaa kattava jatkoyhteysverkosto, ja suoria yhteyksiä on niiden lisäksi esimerkiksi Gdanskiin.

Turun lentoaseman kasvu on tällä hetkellä vakaalla ja kestävällä tasolla. Kuluvan vuoden aikana matkustajamäärät ovat jatkaneet kasvuaan ja uusi Skopjen yhteys tulee kasvattamaan niitä entisestään.

Turun lentokenttä onkin Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, kun tarkastellaan kansainvälisten matkustajien määrää. Vuonna 2018 kenttää käytti lähes 370 000 matkustajaa, jossa on kasvua 10,7 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Matkustajatavoite kuluvalle vuodelle 2019 on 412 000 henkeä.

Finavian tiedote