Turun kaupungin liikuntapalvelujen organisaatio on uudistunut.

Uusi 1.8.2019 aloittanut organisaatio on aiempaa tiiviimpi. Tulosyksiköitä on kaksi: liikuntapaikkayksikkö ja liikunnallisen elämäntavan yksikkö.

– Organisaatiomuutoksella tehostetaan toimintaa, selkiytetään liikuntapalveluiden johtamista ja johdetaan kehittämistä tulosyksikkörajat ylittävällä yhteisellä prosessilla. Tavoitteena on edistää liikuntapalvelujen vaikuttavuutta nykyisten resurssien pohjalta, kertoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Liikuntapalveluiden perustehtävät säilyvät entisellään. Palveluja ovat liikuntapaikkojen ylläpito ja varaaminen, liikuntapalveluiden koordinointi ja järjestäminen sekä liikunta-avustukset. Työtä tehdään yhteistyössä yhdistysten, järjestöjen, muiden toimialojen ja kumppanien kanssa.

Avustamisasiat jaettu uusien yksiköiden kesken

Uusi liikunnallisen elämäntavan yksikkö muotoutuu aiemmasta liikkumaan aktivointiyksiköstä ja järjestöliikuntayksiköstä. Liikunnallisen elämäntavan yksikön tehtävä sisältää liikunnallisen elämäntavan edistämisen lisäksi kansalaistoiminnan avustamista, urheilu- ja liikuntaseurayhteistyön kehittämistä ja Turun seuraparlamentin koordinointia. Passiivisten liikkujien aktivointi ja laaja-alainen toimiala- ja verkostoyhteistyö ovat myös yksikön tehtäviä. Liikunnallisen elämäntavan yksikön päällikkönä toimii liikuntapalvelupäällikkö Marie Rautio-Sipilä. Yksikön erityisasiantuntija Minna Lainio-Peltolan sijaisena toimii Johanna Friman.

Liikuntapaikkayksikkö huolehtii liikuntapaikkojen ylläpidosta ja varaustoiminnoista kuten ennenkin, mutta niiden lisäksi se alkaa vastata myös liikuntaolosuhteiden avustamisesta. Yksikön päällikkönä jatkaa liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi. Yksikön erityisasiantuntijana toimii Annakaisa Ahtiainen.

Uuden organisaation operatiivisen toiminnan hiontaa jatketaan osana normaalia kehittämistä. Palvelutuotantoa kehitetään tiedolla johtaen ja kuntalaisia sidosryhmiä kuullen.

Liikuntapalveluiden aiempi organisaatio oli vuodelta 2005, ja uuden organisaation valmistelu aloitettiin syksyllä 2017. Liikuntapalvelut on yksi Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan palvelualueista. Liikuntapalveluissa työskentelee n. 100 liikunnan ammattilaista.