Moottoriajoneuvojen läpiajo Tahkonaukion ja Blomberginaukion välillä, urheiluhallin edustalla katkaistaan 15.8.2019 alkaen vuoden mittaisen kokeilujakson ajaksi.

Kokeilulla lisätään alueen liikenneturvallisuutta ja puiston viihtyisyyttä. Kokeilun aikana ainoastaan liikuntapaikkojen huoltoliikenne on sallittu Kupittaan urheiluhallin edustalla. Puiston ja hallin käyttäjien saattoliikenne sujuu edelleen Tahkonaukiolle, Blomberginaukiolle ja Blomberginaukion pään saattolenkille.

Tällä hetkellä puiston ja liikuntapaikkojen käyttäjien turvallisuus vaarantuu etenkin Kupittaan urheiluhallin edustalla. Moottoriajoneuvoilla ajetaan Tahkonaukiolta Blomberginaukiolle, vaikka läpiajo on kielletty tälläkin hetkellä. Alueelle on tehty hidasteita ja asennettu läpiajon kieltäviä liikennemerkkejä, mutta luvaton liikenne on jatkunut kielloista huolimatta.

Nyt kokeillaan, miten autoliikenteen rauhoittaminen urheiluhallin edustalla vaikuttaa hallin ja puiston turvallisuuteen, käytettävyyteen ja viihtyisyyteen. Kokeilu aloitetaan 15.8.2019, ja se kestää vuoden. Kokeilun toimivuutta arvioidaan noin kolmen kuukauden välein ja suunnitelmiin tehdään pieniä täsmennyksiä seurantapalautteiden mukaisesti.

Kaupunkilaiset voivat antaa palautetta kokeilusta Turun kaupungin palautepalvelussa osoitteessa turku.fi/palaute.

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen, kaupunkiympäristötoimialan ja liikuntapalveluiden sekä Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonian kanssa.

EU-rahoitteinen CIVITAS ECCENTRIC -hanke edistää kestävää ja älykästä kaupunkiliikennettä Turussa ja neljässä muussa Euroopan kaupungissa: www.turku.fi/civitas-eccentric. Föli-fillarit ja sähköbussilinja 1 ovat hankkeen näkyvimpiä toimenpiteitä Turussa. CIVITAS ECCENTRIC pyrkii vauhdittamaan liikkumisen murrosta fiksumpaan suuntaan erityisesti Kupittaan kokeilualueella. Urheiluhallin edustan rauhoittamisella Kupittaanpuistoa kehitetään turvallisemmaksi ja toimivammaksi.