Turku Pride 19.−25.8. tuo mukanaan paljon ohjelmaa ympäri kaupunkia huipentuen lauantain värikkääseen mielenosoituskulkueeseen ja puistojuhlaan. Turku juhlistaa Pridea nostamalla koko viikoksi salkoon sateenkaariliput Läntisellä Rantakadulla ja valaisemalla Kirjastosillan sateenkaaren värein.

Turku Pride -viikko 19.−25.8. tuo mukanaan paljon ohjelmaa ympäri kaupunkia huipentuen lauantain värikkääseen mielenosoituskulkueeseen ja puistojuhlaan.Turku juhlistaa Pridea nostamalla koko viikoksi salkoon sateenkaariliput Läntisellä Rantakadulla ja valaisemalla Kirjastosillan sateenkaaren värein.

Turun kaupunki on kannustanut työntekijöitään osallistumaan tapahtumaan omissa yksiköissään ja palvelualueillaan. Sateenkaariteema näkyy esimerkiksi Turun ammattikorkeakoulun kampuksella sekä Kaupunginteatterin led-seinällä jokirannassa sekä lukuisissa toimipisteissä eri palvelualueilla.

Osallistu kulkueeseen kaupunginjohtajan kanssa

Lauantaina 24.8. keskustan läpi kulkee värikäs Pride-kulkue. Sen kärjessä astelee Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

− Haluan omalla esimerkilläni näyttää, että otamme nämä asiat vakavasti ja edistämme tasa-arvoa ja yhdenvertaista kohtelua varauksetta. Turussa kaikki saavat kokea olevansa turkulaisia, Arve sanoo.

Turun kaupungin kulkue-blokin tunnistaa The (B)oldest city in Finland -banderollista.

− Olen kutsunut työkaverini osallistumaan Turun sateenkaarilipun alle ja kutsun sinne myös kaikki turkulaiset marssimaan tasavertaisuuden puolesta, Arve kannustaa.

Kutsun kaikki turkulaiset marssimaan tasavertaisuuden puolesta

Blokit kokoontuvat Vähätorilla lauantaina 24.8.klo 12 ja kulkue lähtee liikkeelle kohti Puolalanpuistoa klo 13. Heti kulkueen jälkeen Arve pitää Puolalanpuistossa puheen ja julistaa puistojuhlan alkaneeksi.  

Sateenkaaritapahtumia koko viikon ajan

Pride-viikko tuo mukanaan paljon ohjelmaa ympäri kaupunkia. Turun kaupungin järjestämiä tapahtumia on esimerkiksi pääkirjastolla, Turun linnassa ja Vimmassa.

Turun kaupunginkirjasto osallistuu myös Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan pop up -fillarin kanssa. Fillarin kyydistä voi lainata sateenkaarevaa kauno- ja tietokirjallisuutta, ja samalla voi hankkia tarvittaessa kirjastokortin.

Katso koko Turku Priden tapahtumalistaus osoitteesta https://turkupride.fi/

Vapaus valita, oikeus olla

Turku Priden järjestelyjä hallinnoi Turku Pride ry. Teemana on tänä vuonna autonomia.

−Se tarkoittaa oikeutta itse määritellä itsensä ja oma tilansa. Määrittely ei saa tulla ulkopuolelta, selventää Turku Priden koordinaattori Minna Sumelius.

Pride-viikon keskiöön on nostettu erityisesti translasten ja -nuorten tilanne. Viikon aikana pyritään lisäämään tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista ja muistutetaan yhdenvertaisuuden eteen tehtävästä työstä.

Lisätietoa:

19.-25.8. järjestettävä Turku Pride on järjestyksessään seitsemäs. Turku Pride on lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin järjestetty tapahtuma, jonka järjestelyjä koordinoi Turku Pride ry.

turkupride.fi