Fysioterapiapalveluissa luovutaan vastaanottoajan varaamisesta asiakkaille valmiiksi. Syyskuun 2019 alusta (2.9.2019) lähtien asiakas varaa ajan itse.

Tähän asti terveyskeskuslääkärin fysioterapialähetteen saatuaan asiakkaalle on lähetetty fysioterapian vastaanottoaika kirjeitse. Asiakkaiden osoitetiedot eivät välttämättä aina ole olleet ajan tasalla ja kirjeet eivät ole löytäneet perille.

Jatkossa vastaanottoaikoja ei lähetetä postitse, vaan asiakas varaa ajan lähetteen saatuaan fysioterapian ajanvarauksesta (p. 02 266 2289) arkisin klo 8–13.

Uusi tapa vähentää vastaanottoaikojen siirtelyä ja aikojen peruutuksia. Samalla palveluun pääsy nopeutuu ja jonot lyhenevät.

Jos terveyskeskuslääkärin fysioterapialähetteen saanut asiakas ei ota yhteyttä ajanvaraukseen kolmessa kuukaudessa, tieto kirjataan potilastietoihin.

Fysioterapiaa jonottaneisiin on jo oltu yhteydessä

Lääkinnällisen kuntoutuksen henkilökunta on jo ollut yhteydessä fysioterapiaan jonottaneisiin asiakkaisiin. Heille on lähetetty kirje, jossa heitä on pyydetty itse varaamaan heille sopiva aika.

- Asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta, kun ovat voineet itse varata heille parhaiten sopivan ajan. Samalla vastaanotolle kokonaan tulematta jättäneiden asiakkaiden määrä on vähentynyt, osastonhoitaja Tiina Ajalin lääkinnällisestä kuntoutuksesta toteaa.