Liikunnan syyskausi tarjoaa lapsille, nuorille ja koko perheelle monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus tarjoaa yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen kanssa edullisia tai maksuttomia liikuntapalveluita. Palveluissa huomioidaan erilaiset lähtötasot ja erityistarpeet.

Lasten liikunnan ihmemaa

Lasten liikunnan ihmemaa tarjoaa sunnuntaisin 8.9.–8.12. klo 17–19 maksutonta liikkumisen iloa 1–12-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen Aunelan ja Ilpoisten palloiluhalleissa, Haarlan, Nummenpakan, Turun lyseon ja Varissuon kouluissa, Moision liikuntahallissa sekä klo 17–19.30 Kupittaan urheiluhallissa. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua.

Lapset liikkeelle -kokeilutunnit

Turkulaiset seurat järjestävät matalan kynnyksen harrastetoimintaa lapsille ja nuorille. 5–12-vuotiaille sopivia tunteja on tarjolla ympäri kaupunkia. Lapset liikkeelle -kokeilutunneille voi osallistua milloin tahansa ilman aikaisempaa kokemusta. Yhdelle tunnille voi osallistua kaksi kertaa maksutta, jonka jälkeen lapsi voi liittyä mukaan seuratoimintaan. Ohjauksesta ja sisällöstä vastaavat turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat. Lisätietoja saa järjestävältä seuralta.

Liikkuva koulu

1–6-luokkien Liikkuva koulu - tai Liike-kerhot pyörivät 2.9.–5.12. Seuraohjaajien vetämää yläkoulujen MIHI Meidän koulussa -toimintaa järjestetään tiistaisin 3.9.–26.11. klo 14–16.

Mihi

Mihi tarjoaa maksutonta ja monipuolista toimintaa 13–19-vuotiaille Turun seudun nuorille. Liikuntaryhmiä on laidasta laitaan, mm. taekwondoa, sählyä, parkouria, jääkiekkoa, uintia, jalkapalloa, brasilialaista jujutsua, judoa, kuntonyrkkeilyä, kuntosalia ja curlingia. Toimintaan voi osallistua ilman aikaisempaa tietoa tai taitoa lajeista.

  • mihi.fi
  • Liikuntaryhmät löydät myös Turun kaupungin harrastuskalenterista hakusanalla ”mihi”

Lasten soveltava liikunta

Soveltavan liikunnan ryhmät on tarkoitettu liikunnassa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotka etsivät itselleen mukavaa harrastusta. Tarjolla on mm. keilailua, sirkusliikuntaa, uintiryhmiä ja salibandyä.

Maahanmuuttajalasten ja -nuorten liikunta

Maahanmuuttajat ovat tervetulleita kaikkiin Turun kaupungin tarjoamiin palveluihin. Tarjolla on mm. erilaisia kausittain vaihtuvia liikuntaryhmiä. Lisäksi monikulttuuriset kerhot ovat avoimia kaikille turkulaisille.

Uimakouluja

Impivaaran uimahallin lasten uimakoulutarjonnassa keskitytään alkeisuimakouluihin, jotta mahdollisimman moni lapsi oppisi uinnin alkeet. Alkeet A-kurssi on suunnattu aroille ja uimataidottomille lapsille. Alkeet B-kurssi sopii puolestaan uimataidottomille lapsille, jotka uskaltavat jo laittaa pään veden alle.

Luistelua ja futista vapailla vuoroilla

Kaikille avoimet maksuttomat ja mailattomat yleisöluistelut ovat Impivaaran jäähallissa ma klo 14–14.50 ja 16.45–17.35, ke klo 13.45–14.35 ja la klo 10.30–11.20. Varissuon jäähallissa vastaavat vuorot pidetään ma-pe klo 13.45–14.35 sekä to myös klo 18–18.50 ja sunnuntaisin klo 10–10.50.

Impivaaran jalkapallohalliin pääsee harjoittelemaan vaikka koko perheen voimin omatoimisesti ja maksutta. Syksyn vuoroissa on paljon muutoksia, joten ajat kannattaa tarkistaa hallin sivuilta:

Leikkipuistojumppaa aikuisille

Leikkipuistoikäisten vanhemmille ja kenelle tahansa jumpasta kiinnostuneille on tarjolla leikkipuistojumppia 26.8.–24.11. Jumpat ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jumppia järjestetään monissa eri Turun leikkipuistoissa.

Leikkipuistojumpassa hyödynnetään leikkipuiston välineitä ja vastuskuminauhoja toiminnallisiin liikkeisiin. Tunti sisältää alkulämmittelyn ja kiertoharjoituksena tehtävän lihaskunto-osion. Liikkeitä voi muunnella oman kunnon mukaan, ja tunnista saa halutessaan myös haastavan.