Study in Turku -messut toivottavat opiskelijat Turkuun ja uuteen lukuvuoteen jo 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi messut kokoavat yhteen yli 80 näytteilleasettajaa, yllätysesityksiä ja parhaat tärpit lukuvuoteen.

Study in Turku -opiskelijamessut 
29.8.2019 klo 10-16 ICT-CityssäJoukahaisenkatu 3, Turku.

Turun alueen korkeakouluissa aloittaa syksyllä yli 5000 uutta opiskelijaa. Uusien opiskelijoiden tulo käynnistää uuden akateemisen vuoden ja messuilla annetaan uusille opiskelijoille vinkkejä uudenlaiseen arkeen. Kaikille avoimet messut esittelevät alueen yhdistyksiä, yrityksiä ja Turun kaupungin palveluita opiskelijoille. Uudet harrastukset ja tutut palvelut helpottavat asettumista uuteen kotikaupunkiin.

Opiskelijoille esittäytyy messuilla yli 80 näytteilleasettajaa. Juhlavuoden kunniaksi lavalla esiintyy monien opiskelijayhdistysten ohella Turun Rock Academyn New Fashioned -yhtye. Lavan ottavat haltuun myös Teatteri Kollektiivin esityksiä ja paikallinen opiskelijaradio Turun Wappuradio.

Messuilla tehdään opiskelija-arkea sujuvammaksi Turun kaupungin palveluiden esittäytyessä yhteisellä pisteellä opiskelijoille. Opiskelijoilla on mahdollista hankkia itselleen Föli-kortti Fölin liikkuvalta myyntipisteeltä ja tutustua Föli-fillarien toimintaan. Esillä ovat erityisesti kaupungin monipuoliset opiskelijaedut. Turussa opiskelija pääsee opiskelijakorttia näyttämällä esimerkiksi museoihin ja Turun Kaupunginteatterin esityksiin edulliseen hintaan.

Messut on suunnattu erityisesti aloittaville opiskelijoille sekä kansainvälisille opiskelijoille. Tapahtumassa vierailee vuosittain lähes 3 000 kävijää ja yhteensä alueen korkeakouluissa on yli 40 000 opiskelijaa. Messuista alkaa opiskelijan ja kaupungin yhteinen tie, sillä Turun alueen yritykset rekrytoivat mielellään harjoittelijoita ja työntekijöitä turkulaisista korkeakouluista.

Tapahtuma on osa Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyötä, jota Turussa on tehty pitkään kaupungin, korkeakoulujen, opiskelijajärjestöjen ja elinkeinoelämän yhteisvoimin. Tavoitteena on Suomen paras opiskelijakaupunki, jossa opiskelijat voivat hyvin, ja johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen.

Study in Turku -messut ovat osa Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyötä. Tavoitteena on Suomen paras opiskelijakaupunki, jossa viihdytään opiskellessa, ja johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen. Uudet opiskelijat kaupunkiin tervetulleeksi toivottavat messut järjestetään jo 20. kerran. Tapahtuman järjestää Turun kaupunki yhteistyössä Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun, Yrkeshögskolan Novian, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Diakonisen ammattikorkeakoulun kanssa. Tapahtuman tuottaja on vuonna 2019 Tapahtumallinen Oy.