Turun kaupunki tarjoaa opiskelijoille palveluita ja tarjouksia kulttuurista liikkumiseen. Opiskelijakorttia näyttämällä kaupungin julkisilla liikkuminen sekä kulttuuri- ja urheilutarjonta aukeaa uudella tavalla.

Kompakti, mutta yllättävän iso kaupunki haltuun Föllärein ja Föli-bussein

Turussa opiskelija liikkuu helposti kävellen, pyörällä ja busseilla. Kaupunkipyörien eli Fölläreiden asemia on erityisesti keskustan ja kampuksien läheisyydessä. Föllärien käyttöoikeus kannattaa ottaa kerralla koko vuodeksi, sillä pyöriin vaihdetaan talveksi nastarenkaat ja valot niissä on ympärivuoden. Kaupunkipyöräilyn hinta koostuu käyttöoikeudesta ja mahdollisesta lisäaikamaksusta. Kuhunkin käyttöoikeuteen sisältyy rajaton määrä puolen tunnin käyttökertoja. Yli 30 minuutin matkoista käyttäjältä veloitetaan lisäaikahinnaston mukainen maksu.

Föli-bussit kulkevat edullisesti läpi koko kaupungin sekä lähikuntiin. Lukuvuoden alussa kulkee lisäksi yövuoro keskustan, Yo-kylän ja Haliskylän väliä. Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia itselleen opiskelijahintainen arvokortti Fölin toimistosta opiskelijakorttia tai opiskelutodistusta näyttämällä.

Kulttuurielämyksiä

Turun Kaupunginteatterin näytelmät, kuten Amélie-musikaalin ja Don Juan -komedian, näet edulliseen opiskelijahintaan opiskelijakorttia näyttämällä. Yhtäkkisen teatterinälän iskiessä pääsee Turun Kaupunginteatterin omiin esityksiin ma–to 10 eurolla, kun lipun ostaa samana päivänä ja katsomossa on vielä tilaa.

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu opiskelijat saman päivän konsertteihin kolmella eurolla. Syksyllä filharmonikoiden kanssa lavalle nousevat muun muassa beatbox-sensaatio Felix Zenger ja sähköbasisti Lauri Porra. Täysin uudenlaisen konserttielämyksen puolestaan tarjoaa Open Orchestra, jossa yleisö pääsee sukeltamaan orkesterin sisälle ja kävelemään muusikoiden keskuudessa konsertin aikana.

Turun monet (vanhat) kasvot

Turku on historiallinen kaupunki. Mitä tämä lause oikeastaan tarkoittaakaan? Kysymykseen vastaavat Turun kaupungin museot, jotka esittelevät Turkua historiasta nykyhetkeen ja alennuksen käyntikorttina toimii opiskelijakortti. Lähde aikamatkalle eri vuosisadoille sekä mielenkiintoisten näyttelyiden äärelle!

Liikunnasta voimaa arkeen

Vielä ehtii Samppalinnan maauimalaan ja talvella uimahalleihin uimaan ja salille. Uimapaikat ovat auki koko viikon ja opiskelijakorttia näyttämällä saa alennettuja hintoja uimisen ohella kaupungin kuntosaleista. Ennen ulkokenttien jäädytyksiä ja niiden aikana myös jäähalleissa pääsee luistelemaan maksutta yleisövuoroilla. Jos Turun talvi sen suo, niin hiihtämään pääsee laduilla. Impivaaran suksivuokraamosta saa vuokrattua sukset edulliseen hintaan.  

Kirjaston rauhaa, erilaista lukemista ja taidetta kotiin

Turun pääkirjasto tarjoaa mainion ympäristön opiskelemiselle, sillä sen monipuoliset tilat ovat avaria ja valoisia. Uutistorilla on luettavissa lehdet läheltä ja kaukaa. Myös sähköisistä lehtipalveluista löytyy luettavaksi kotimaisia ja ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Pääkirjastossa on säännöllisesti näyttelyitä, tapahtumia ja luentoja, sieltä voi lainata myös laadukasta valokuvataidetta. Kirjastokortin avulla lähikirjastojen ovet avautuvat iltaan saakka

Kirjastokortti on samalla myös Kulttuurikortti. Kulttuurikortilla saa etuja esimerkiksi pääsymaksuista ja tietoa tulevista kulttuuritapahtumista. Maksuttoman Kulttuurikortin voi aktivoida kirjastokortin hankkimisen yhteydessä.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa pääsee itse tekemään esimerkiksi käsi- ja taidetöitä. Vimmassa järjestetään myös maksuttomia live-iltoja, joissa lavalle nousevat Turku Rock Academyn kasvatit.

Vapaalla Turussa

Vapaalla Turussa -esite kokoaa yhteen Turun kaupungin opiskelijaedut. Esitteitä löytyy mm. kampuksilta sekä alta voit lukea nettiversion.