Liikunnan syyskausi käynnistyy syyskuun ensimmäisellä viikolla. Monipuolisesta valikoimasta löytyy sopiva laji kaikille turkulaisille lähtötasosta ja erityistarpeista riippumatta. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja turkulaisten urheiluseurojen yhdessä tuottamat palvelut ovat edullisia tai maksuttomia.

Leideille ja äijille

Naisten Leidit liikkeellä - ja miesten Kunnon äijät -kuntoilukalenterit tarjoavat viikoittain yli 30 liikuntaryhmää alle 65-vuotiaille. Lajivalikoima on runsas ja toimintaa on eri puolilla kaupunkia. Jäsenkortilla voit liikkua vapaasti kaikissa viikko-ohjelman ryhmissä.

Liikuntaryhmiä ylipainoisille

Naisten Ihanaiset naiset - ja miesten Raskas sarja -liikuntakurssit on suunnattu alle 65-vuotiaille, joiden painoindeksi on vähintään 30 ja jotka eivät ole liikkuneet pitkään aikaan. 1–3 kertaa viikossa kokoontuvassa ryhmässä harrastetaan painonhallintaan hyvin sopivaa perusliikuntaa. Naisten syksyn kurssi on täynnä. Varasijoja voi tiedustella. Seuraava kurssi on keväällä. Miesten kurssilla on vielä tilaa. Tsemppaavassa ryhmässä etsitään yhdessä säännöllisen liikunnan ilo!

Kunto kohenee Kimmokkeella

Tiettyjä Kelan tukia saavat 17–64-vuotiaat turkulaiset voivat hankkia Kimmoke-rannekkeen, jolla pääsee liikkumaan Turun kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin sekä nauttimaan kulttuurista. Ranneke on voimassa kuusi kuukautta latauspäivästä.

Liikunnan aloittajille

Liikkujan starttikurssi antaa apua ja tsemppiä liikunnan aloittamiseen. Hyvän olon kurssilla kohotetaan kuntoa tutuilla perusliikuntalajeilla ja parannetaan kestävyyttä, lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Tavoitteena on kipinän syttyminen säännölliseen liikuntaan ja kunnon ja taitojen kasvaminen. Kurssi kestää 12 viikkoa ajalla 19.9.–5.12. ja kokoontumiset ovat torstaisin klo 19–20 Turun Riennon liikuntatiloissa.

Senioriranneke ja Kuntokonkarit ikääntyneille

Yli 65-vuotiaille turkulaisille tarkoitettu Senioriranneke kannustaa liikkumaan oman aikataulun mukaan. Rannekkeella pääset liikkumaan kaupungin uimalaitoksiin, kuntosaleihin ja vertaisohjattuihin ryhmiin sekä nauttimaan kulttuuritarjonnasta. Yli 65-vuotiaille on tarjolla myös Kuntokonkarit-liikuntatuote, joka tarjoaa monipuolista ryhmäliikuntaa rajattomasti yhdellä kausimaksulla.

Soveltavaa liikuntaa

Henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus, muu liikkumisrajoitus, toimintakyvyn haitta tai liikkumisen apuväline arjen toiminnoissa, on tarjolla monipuolisesti soveltavaa liikuntaa. Liikunnassa erityistä tukea tarvitseville aikuisille järjestetään mm. vesijumppaa, kelkkajääkiekkoa, lavatanssijumppaa ja kuntosalitoimintaa. Saattajakortilla saa avustajan maksutta mukaansa liikuntapaikoille ja kulttuuriharrastuksiin.

Omatoimista liikuntaa

Ohjatun liikunnan lisäksi Turun kaupungin liikuntapaikoilla on lukemattomat mahdollisuudet omatoimisen liikunnan harrastamiseen. Turun kaupungin kentillä, kuntosaleilla, liikuntahalleissa ja -saleissa, ulkoliikuntapaikoissa ja -reiteillä sekä uimapaikoilla jokainen voi harrastaa juuri itselleen mieluista liikuntaa.

Kaikille avoimet maksuttomat ja mailattomat yleisöluistelut ovat Impivaaran jäähallissa ma klo 14–14.50 ja 16.45–17.30, ke 13.45–14.35 ja la 10.30–11.20. Varissuon jäähallissa vastaavat vuorot pidetään ma-ke klo 13.45–14.35, to 13.45–14.35 ja 18–18.45, pe 13.45–14.35 ja su 10–10.50. Lisätiedot löydät osoitteesta turku.fi/luistelu.

Impivaaran jalkapallohalliin pääsee harjoittelemaan omatoimisesti ja maksutta yleisövuoroilla, joita on yleensä ma, ke ja pe klo 14–15.50. Syksyllä vuoroissa on paljon poikkeuksia, joten ajat kannattaa tarkistaa:

Hyvän alkusysäyksen omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun saa kuntosaliharjoittelun ABC-kurssilta. Neljä ohjattua tapaamista sisältävä kurssi antaa erinomaiset valmiudet kuntosalitreenauksen perusteisiin ja laitteiden oikeanlaiseen käyttöön. Katso lisätiedot: