Muinaistulien yötä vietetään jo perinteeksi muodostuneena ajankohtana elokuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna siis 31.8. Jotkut tuntevat tapahtuman nimellä venetsialaiset, mutta yhtä kaikki, juhlan kruunaavat illan hämärtyessä syttyvät upeat kokot.

Muinaistulien yö

Muinaistulien yötä vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Entisaikaan tulia käytettiin viestimiseen, mutta nykyään niitä sytytetään Itämeren rannikolla symboloimaan Itämeren maiden yhtenäisyyttä ja samalla muistutetaan mereen liittyvästä historiasta ja kulttuuriperinnöstä. Muinaistulia poltetaan myös niiden muistoksi, jotka eivät koskaan palanneet mereltä.

Missä pääsee muinaistulien yön tunnelmaan ja ihailemaan kokkoja, jos ei ole omalla veneellä liikenteessä? Pitkin Turun aluetta ja saaristoa järjestetään illan aikana tapahtumia, mutta tässä koottuna muutama vinkki.

Vepsän saari

Vepsässä muinaistulien yötä juhlistetaan kokon lisäksi ilotulitusnäytöksellä. Ilotulitus alkaa noin klo 23 ja se on nähtävissä niin saarelta kuin mereltä käsin.

Huom! Muinaistulien yönä ajetaan ylimääräiset vesibussivuorot vakiovuorojen lisäksi seuraavasti:

  • klo 20.00 lähtö Turusta Förin vierestä (M/S Rosita sekä tarvittaessa  M/S Marina)
  • n. klo 23.15 lähtö Turusta (M/S Lily)
  • klo 24.00 lähtö Vepsästä (M/S Rosita)
  • klo 01.00 lähtö Vepsästä (M/S Lily)
     
  • Vepsän Muinaistulien yö

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon Kylpylällä kokkoa pääsee ihailemaan klo 21.30 alkaen. Illan ohjelmassa on esitelmä muinaistulista, musiikkia ja makkaranpaistoa. Klo 19 alkaen Duo Tähtiveijarit musisoi terassilla. 

Vanhalinna

17. kerran järjestettävä Linnavuoren yö -tapahtuma tarjoaa Vanhalinnassa tekemistä koko perheelle.

Kaarina

Kaarinassa muinaistulien iltaa vietetään Littoisten uimarannalla ja tanssilavalla, jossa musiikista vastaavat vuoden 2015 tangokuningas Aki Samuli ja Love-yhtye! Tanssit alkavat klo 19. Kokko ja ilotulitus rannassa huipentavat juhlinnan klo 22.

Röölä

Röölässä muinaistulien yö on kuin toinen juhannus. Naantalilainen shamaani Jouko Kontturi saapuu Röölän rantaan rummuttamaan tänäkin vuonna. Tapahtuma alkaa noin klo 21.  

Teersalo

Teersalon Wanhan Salakuljettajan valtaavat Muinarit. Illan musiikista vastaavat Jannika B, Atomirotta ja Jukka Poika. Tapahtumaan on maksullinen bussikuljetus Turusta. Bussi kiertää myös Raision ja Naantalin kautta.

Rosalan Viikinkikeskus

Viikinkikylä kutsuu viettämään muinaistulien yötä avointen ovien merkeissän klo 18 eteenpäin. Viikinkylän muinaistuli syttyy kylän lahdella klo 21.30. Ohjelmanumerona on myös tulishow, joka alkaa klo 21.

Nauvo

Nauvon koko perheelle suunnatussa Muinaistulien yö -tapahtumassa ohjelmassa on mm. ruokamyyntiä, musiikkiesityksiä, erilaisia aktiviteetteja ja muinaistulen sytytys. Musiikista vastaa mm. suosittu Arne Alligator! Juhlaa vietetään Nauvon Framnäsissa klo 17–22.

Mossala

Mossala Island Resortissa muinaistulien yötä juhlistetaan herkullisen ruoan ja mukavan musiikin merkeissä klo 17 eteenpäin. Pimeyden laskeutuessa sytytetään myös muinaistulet tunnelmaa luomaan.

 

Huom! Kokkojen sytytys säävarauksella. Visit Turku ei vastaa mahdollisista muutoksista.