Ulkoilun ilo kuuluu kaikille. Turussa ikääntyneiden ja heidän avustajiensa yhteistä Ikääntyneiden ulkoilutapahtumaa vietetään torstaina 26.9. klo 9.30–11.30 Kupittaalla, Veritas-stadionin viereisillä kentillä (Blomberginaukio 4).

Lisätietoa kampanjasta:

 

Sadesäällä tapahtuma järjestetään Kupittaan urheiluhallissa.

Ikääntyneiden ulkoilutapahtuman ohjelmassa on ohjattua porukkakävelyä ja sauvakävelyä Kupittaanpuistossa, tasapainorata, ulkokuntosaliopastusta ja pelailua. Tapahtuma sopii hyvin myös apuvälineen käyttäjille. Paikalla on avustajia kannustamassa ja tukena henkilöille, jotka kaipaavat varmistusta liikkumiseensa. Kahvittelumahdollisuus on Kupittaan keilahallin kahviossa. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua.

– Ulkoilu on tehokasta terveysliikuntaa. Ulkona liikkuminen ylläpitää mm. iäkkään tasapainoa ja kestävyyskuntoa. Luonnossa liikkuminen virkistää myös mieltä ja aisteja. Voiko liikunnalta enempää toivoa? Kaikkien kannattaa ottaa iäkäs läheinen, tuttava tai naapurin vanhus mukaan ja tulla iloiseen tapahtumaan, kehottaa liikuntapalveluvastaava Saija Kultala.

Tee hyvää ja vie vanhus ulos

Turun tapahtuma on osa Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaa, johon Ikäinstituutti haastaa myös päättäjät osallistumaan. Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, joilla on vaikeuksia päästä ulos yksin. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää ja olla ulkoiluapua tarvitsevan iäkkään tukena. Kampanja on käynnissä 10.9.–10.10.

Tapahtuman järjestävät Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus ja hyvinvointitoimiala yhteistyössä Turun Seudun Vanhustuki ry:n kanssa.
 

Kuva: Ikäinstituutti­/Ossi Gustafsson

Asiasanat: 
Kaupunginosa/Alue: