Turun pääkirjaston Studiossa kerrotaan tiistaina 17.9. klo 15–16, torstaina 19.9. klo 16–17 ja perjantaina 20.9. klo 11–12 Kimmoke-rannekkeen monipuolisista palveluista.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille Kimmokkeesta kiinnostuneille.

Kimmoke-ranneke on tarkoitettu turkulaisille, jotka saavat Kelan peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, työkyvyttömyyseläkettä ja kuntoutustukea (alle 65-vuotiaat), takuueläkettä (alle 65-vuotiaat), eläketukea (61–64-vuotiaat) tai perustoimeentulotukea. Kelan kuntoutusrahaa, sairauspäivärahaa tai vanhempainpäiväraha saaville Kimmokkeessa on tuloraja.

Kerran päivässä liikuntaa tai kulttuuria

Kimmokkeen puolen vuoden kausimaksu on 39 euroa. Sen maksamalla voi käydä kerran päivässä harrastamassa liikuntaa kaupungin uimalaitoksissa ja kuntosaleilla tai nauttia kulttuurista kaupungin kulttuurilaitoksissa.

– Kimmokelaiset pääsevät nauttimaan kaupungin museoista, erilaisista musiikki- ja teatterielämyksistä sekä kädentaitopajoista. Tarjolla on myös aloittelijoille sopivaa ohjattuja liikuntaa, monenlaisia retkiä ja rientoja. Tavoitteenamme on, että jokainen löytäisi jotain itselleen sopivaa mukavaa tekemistä, kertoo kulttuurisihteeri Irina Niemimäki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

Kimmokelaisia on tällä hetkellä noin tuhat. Osa käyttää Kimmoketta omatoimisesti ja käy uimassa, kuntosalilla tai ryhmäliikunnassa ja osa osallistuu yhteisiin rientoihin. Kimmokelaisten ohjelmassa on monenlaista muutakin toimintaa, esimerkiksi kesäisin palstaviljelyä. Urheilu- ja kulttuurielämyksiä tarjoavat myös monet kaupungin yhteistyökumppanit.

Uusia tuttavia ja ystäviä

Kimmokkeen menoihin osallistumalla moni on löytänyt uusia tuttavia ja ystäviä.

– Jos jotakuta arveluttaa, että keitähän ne muut ovat, niin kannattaa tulla mukaan ja huomata, että ihan samanlaisia työikäisiä turkulaisia ne muutkin ovat, Niemimäki kannustaa.

Kimmoke-rannekkeen voi hankkia Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta, Impivaaran tai Petreliuksen uimahallista, Samppalinnan maauimalasta tai yhteispalvelupiste Monitorista Skanssista. Mukaan tarvitaan myönteinen päätös tai enintään kuukauden vanha maksuilmoitus Kelan tuesta ja henkilöllisyystodistus. Ensimmäisellä kerralla maksetaan lisäksi 8 euron rannekemaksu. Ranneke on henkilökohtainen.

Asiasanat: