Turkulaiset nuoret pääsevät syksystä lähtien tutustumaan kotimaisiin musiikkialan huipputuotteisiin. Turku Rock Academy aloittaa 23.10. Auran Panimossa kuukausittain järjestettävät laboratorioillat, joissa kotimaiset musiikkivälineiden valmistajat esittelevät ja tuovat tuotteitaan nuorten kokeiltaviksi.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Tomi Arvas, puh. 050 554 6118
Vastaava tuottaja Mark Bertényi, puh. 040 147 3750
Nuorisopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turku Rock Academyn toiminnanjohtajan Tomi Arvaksen mukaan tämänkaltaiset tilaisuudet ovat selvästi tarpeellisia nuorille. – Kotimaisten huippuvalmistajien tuotteita on harvoin musiikkiliikkeissä tarjolla muuten kuin tilausvalikoimissa. Niitä on siis vaikea päästä testaamaan ennen ostopäätöstä. Halusimme tällä tavoin tuoda välineet nuorten nähtäville ja saataville, Arvas sanoo.

Myös valmistajat kokivat tilaisuuksille tarvetta. Turku Rock Academyn tuottaja Mark Bertényi kertoo, että kaikki olivat heti innoissaan ajatuksesta ja lähtivät mielellään mukaan, koska custom-tuotteiden valmistajat tarvitsevat foorumin, jossa esitellä tulevalle sukupolvelle valikoimaansa.

Kaikille avoimissa maksuttomissa illoissa valmistajat ovat itse paikalla kertomassa taustoja tuotteiden takana ja opastamassa niiden oikeaoppisessa käytössä. Laboratorio-sarjan on tarkoitus jatkua keväällä ja tuoda lisää kotimaisten huippuvalmistajien tuotteita nuorten kokeiltavaksi Auran Panimolle.

Syksyn laboratoriot alkavat 23.10. käsityönä valmistettuihin rumpuihin tutustumalla. Kumu Drums on vuonna 1984 perustettu pieni suomalainen perheyhtiö, joka valmistaa käsityönä huippuluokan rumpuja. Kumu-rummut tunnetaan hienosta soundista, upeasta ulkonäöstä ja monista uniikeista yksityiskohdistaan. Kumujen design on saanut kehuja ympäri maailmaa.

Monster Boutique Amplifiers -vahvistimet valtaavat Panimon 7.11. (Alkuperäistä tapahtuma-aikaa jouduttiin sairastumisen vuoksi lykkäämään.) Monster -putkivahvistimien tuotekehitys alkoi Forssassa vuonna 1969 ja viimeisimpinä ilmestyivät täysin uudistettu Monster Pineland -tuoteperhe, sekä Visual Clone Guitars- ja Tribute Series -tuoteperheet vuonna 2016.

Syksyn viimeisessä laboratorioillassa 20.11. tutustutaan custom-kitaroiden maailmaan. Vuorensaku Guitars on yhden miehen soitinpaja Jyväskylästä. Kielisoitinartesaani Saku Vuori korjaa ja rakentaa kaikenlaisia kielisoittimia. Loppuvuodesta 2014 syntyi Vuorensakun ensimmäinen mallisto, “The T. Family”.

Laboratoriot järjestetään Auran Panimolla Turku Rock Academyn tiloissa ja niihin on vapaa pääsy. Kaikki Laboratoriot alkavat klo 17. 

Laboratoriot tapahtumakalenterissa