Turun yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat pääsevät testaamaan liikuntalajeja yhdistetyssä School Action Day- ja Mihi-messut -tapahtumassa Kupittaan urheiluhallissa perjantaina 27.9. klo 9–11 ja 12–14.

#BeActive School Action Day -tapahtuma on osa Euroopan urheiluviikkoa, jota Suomessa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Turussa tapahtumaan on yhdistetty Mihi-messut, jossa nuoret voivat tutustua maksuttomaan Mihi-liikuntatuotteeseen. Perjantain tapahtumien ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotakin, niin vähän liikkuneelle kuin enemmän liikuntaa harrastaneellekin. Tavoitteena on kannustaa nuoria liikkumaan ja saada nuoret käyttämään Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan monipuolisia palveluja.

Rock´n Roll -tasapainoilua ja reaktionopeutta

– School Action Day:ssä on monipuolisia toiminnallisia rastipisteitä nonstop-periaatteella vauhdikkaan musiikin kera. Tapahtumassa pääsee testaamaan mm. tasapainoa Rock´n Roll -tasapainopelissä tai reaktionopeuttaan interaktiivisella reaktioradalla, vinkkaa koululiikunnanohjaaja Harri Karjalainen.

Kikkatikkailla on ideana ehtiä soittamaan tikkaiden yläpäässä olevaa kelloa ennen viereisellä radalla kisailevaa kaveria. Tapahtumassa voi myös innostua pomppimaan jättikokoisella ilmatäytteisellä pomppupatjalla.

Mihi-messuilla esitellään 13–19-vuotiaille suunnatun maksuttoman Mihi-liikuntatuotteen tarjontaa.
– Messuilla voi kokeilla Mihi-lajeja ja seurata urheiluseurojen lajiesityksiä. Mukana on mm. rugbya, taekwondoa, lacrossea, futsalia, keilailua ja capoeiraa, luettelee liikuntapalveluvastaava Jorma Fisk.

Tapahtuman tarjoaa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelukeskus yhteistyössä seurojen ja yhdistysten kanssa. Vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut ovat myös mukana omalla toimintapisteellään.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30.9.

Viidettä kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista.

Keskimäärin joka kolmas peruskouluikäinen liikkuu suosituksen mukaisesti vähintään tunnin päivässä. Vähän liikkuvilla lapsilla ja nuorilla merkittävä osa liikkumisesta tapahtuu arkipäivisin koulussa. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytäänkin peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on yli 30 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea. Erityisesti tapahtumissa korostetaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Vuosi 2019 on erityinen Euroopan urheiluviikon toteutuksessa, sillä Suomi sai EU:n puheenjohtajuuskauden kapulansa 1.7.2019 Romanialta. Espoossa järjestetään 23.9.2019 #BeActive School Action Dayn Euroopan avajaiset.  Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30. syyskuuta 2019 kaikkialla Euroopassa. Urheiluviikon tunniste on #BeActive. Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto, joka on Opetushallituksessa. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun kansainvälisille yhteistyöhankkeille.

Asiasanat: