Ulkomaisemiin tekisi mieli, mutta jalat eivät kanna. Tähän monia ikäihmisiä koskettavaan murheeseen tarjoaa yhden ratkaisun uusi VR-teknologia. Turun kaupunki, Elisa ja 360Mediatalo järjestivät Ruusukorttelissa kokeilun, jossa hyvinvointikeskuksen asiakkaat pääsivät kokemaan Aurajoen rantaa VR-kokemuksen ja 5G-yhteyden avulla.

Turun kaupungin ja Elisan kolmivuotinen kehityshanke keskittyy 5G-teknologian tuomiin mahdollisuuksiin muun muassa liikenteessä, liikkumisessa ja syrjäytymisen ehkäisemisessä. Virtuaalikävelyjen pilotit ovat erinomainen esimerkki uudenlaisten, ihmisten hyvinvointia tukevien 5G-palveluiden kehittämisestä.

– Turun kaupunki kehittää Smart and Wise Turku -kärkihankkeessaan digitaalisia, ajasta ja paikasta riippumattomia palveluja, jotka tavoittavat laajalti kaikki kaupunkilaiset ikään ja terveyteen katsomatta. Ne täydentävät kaupungin lähipalveluja ja tuovat avun suoraan sitä tarvitsevan luo, kertoo Turun kaupungin hallintojohtaja Tuomas Heikkinen.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila, aluejohtaja Juha Laukkanen ja Turun kaupungin hallintojohtaja Tuomas Heikkinen olivat paikalla seuraamassa, miten ikäihmiset ottivat virtuaalitodellisuuselämyksen vastaan. Kuva: Tara Jaakkola / Rabbit Visuals

Turku on yksi 5G-edelläkävijäkaupungeista Pohjoismaissa

Ruusukorttelissa järjestetyssä kokeilussa hyödynnettiin Elisan 5G-mobiiliverkkoa ja 360Mediatalon toteuttamaa VR-kokemusta. Turku on yksi Suomen ensimmäisistä 5G-kaupungeista, ja kaupunki on esimerkkinä myös muille Pohjoismaille.

– Turussa on edelleen Pohjoismaiden laajin 5G-verkko, ja tulemme laajentamaan sitä vuoden 2020 aikana merkittävästi. Teemme jo paikallisten yritysten kanssa yhteistyötä, jotta löydämme käyttökohteita 5G:n hyödyntämiselle, ja että juuri oikeanlaisia palveluita löytyy liiketoiminnan tehostamiseen, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

5G-verkon avulla päästään myös parhaaseen mahdolliseen VR-kokemukseen.

–  Hienoa, että Turun kaupunki ja Elisa ovat lähteneet eturintamassa hyödyntämään virtuaalitodellisuutta kaupunkilaisten palvelussa. Uusi 5G-verkko antaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa suoria VR-lähetyksiä. 360-kameralla kuvattu ja 360Editor-julkaisualustaltamme lähetetty VR-kokemus Ruusukortteliin onnistui erinomaisesti, kertoo 360Mediatalon toimitusjohtaja Henrik Helin

Paikalle saapui useita uudenlaisesta kokeilusta kiinnostuneita Ruusukorttelin asiakkaita. Tilaisuuden päätteeksi somisteena olleet kukat arvottiin osallistujien kesken. Juha Laukkanen ojensi kimpun arvonnan voittaneelle Leena Laitiselle. Kuva: Turun kaupunki