Liikunta-avustusten hakuajat päättyvät avustuksesta riippuen 31.10. tai 15.11.2019.

Lisätietoja avustuksista

Turun liikuntalautakunta päättää 777 000 euron avustusmäärärahan jakamisesta marraskuun ja joulukuun kokouksissaan.  

Haettavana ovat 31.10. mennessä harjoitustila-, koulutus-, liikuntatapahtuma- ja suunnistuskartta-avustus sekä uuden liikuntapaikan rakentamisavustus. Vammaisavustaja-avustusta ja nuoren urheilijan stipendiä on haettava viimeistään 15.11. Avustuksia voivat hakea turkulaiset liikunta- ja urheiluseurat sekä liikuntaa järjestävät erityisryhmä-, eläkeläis- ja maahanmuuttajayhdistykset.

Harjoitustilavuokra-avustus on tarkoitettu seuroille, joille ei ole tarjolla kaupungin omia tiloja. Harjoitustila-avustusta jaossa 597 000 euroa. Avustuksen piiriin kuuluvat myös vammaisyhdistysten vesiliikunnan ja uinnin tukeminen. Hakuaika päättyy 31.10.

Koulutusavustuksella tuetaan urheilu- ja liikuntaseurojen, erityisryhmien tai eläkeläisten ja maahanmuuttajien liikuntaa järjestävien yhdistysten valmentajien, ohjaajien ja toimihenkilöiden kotimaassa tai ulkomailla tapahtuvaa koulutusta. Koulutusavustusta on haettavana 80 000 euroa.

Liikuntapaikkarakentamisen avustusmäärärahaa on jäljellä 46 000 euroa. Avustuksella tuetaan uusien liikuntapaikkojen rakentamista sekä liikuntapaikkojen laajennus- ja pieniä peruskorjaushankkeita. Avustusmuodon tavoitteena on saada turkulaisille uusia liikuntapaikkoja ja rohkaista urheilu- ja liikuntaseuroja luomaan harjoitus- ja kilpailuolosuhteita. Avustusta on haettava 31.10. mennessä.

Suunnistuskartta-avustuksella tuetaan uusien suunnistuskarttojen tekemistä tai vanhojen karttojen uusimista. Avustukseen on varattu 20 000 euroa. Avustushaku 31.10. mennessä.

Liikuntatapahtuma-avustusta voi hakea ympäri vuoden. Määrärahaa on jäljellä noin 12 000. Erityispainopistealueena ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tapahtumat. Hakuaika päättyy 31.10.

Vammaisavustaja-avustukseen on varattu 11 000 euroa. Avustuksella tuetaan seuroja ja yhdistyksiä ottamaan toimintaansa mukaan erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria sekä aikuisia. Hakuaika päättyy 15.11.

Nuoren urheilijan stipendirahaa on jaossa 11 000 euroa. Stipendi on tarkoitettu 13–20-vuotiaille yksilö- tai joukkueurheilijoille. Stipendiä voidaan hakea vuonna 2019 kansallisesti tai kansainvälisesti menestyneille turkulaisille nuorille tai turkulaista urheiluseuraa tai yhdistystä edustaville joukkueille. Hakuaika päättyy 15.11. Hakuajan jälkeen saavutetusta menestyksestä on toimitettava hakemus viimeistään 31.12.2019.

Turun liikuntalautakunta jakaa avustuksia urheilu- ja liikuntaseuroille sekä muille liikuntajärjestöille ja -yhdistyksille noin 1,4 miljoonaa euroa vuodessa. Liikunta- ja urheiluseurojen toiminta-avustukset haetaan helmikuun loppuun mennessä.